Trupa Mihai Raicu organizează în perioada 25 - 28 aprilie o microstagiune teatrală, cu invitați speciali, lansări de carte, colocvii și ceremonii comemorative, prilejuite de aniversarea a 55 de ani de existență. 

Ne apropiem de sărbătorile pascale și Primăria Satu Mare anunță cu bucurie o nouă ediție a Târgului de Paște de la Satu Mare. 

Orașul Negrești-Oaș se numără printre finaliștii competiției naționale „Destinația Anului”, la categoria „Tărâmuri cu istorie și tradiție”. 

Sătmărenii sunt invitați să participe mâine la manifestările dedicate sărbătoririi a 105 ani de la „Intrarea Armatei Române în municipiul Satu Mare”.

„Poate visezi",  este o povestire SF scrisă în anii '80 de Izumi Suzuki, o autoare japoneză descoperită relativ recent de occident, după ce scrierile sale au fost traduse sub cupola Verso Books, în antologia dedicată autoarei cu titlul „Terminal Boredom”. 

Conducerea Bibliotecii Județene Satu Mare aduce la cunoștința publicului cititor faptul că s-a redeschis Filiala nr. 1 a instituției, situată în Cartierul Micro 16, Str. Brândușa nr. 17. Filiala a fost închisă temporar, la finele lunii decembrie a anului trecut și până astăzi, în vederea derulării unor lucrări de renovare și modernizare a spațiului. 

Primăria orașului Ardud anunță acordarea de finanţare nerambursabilă pentru proiecte de cultură, sport și tineret. 

Sătmărerii care vor să evadeze în aer liber și să participe la o plimbare ușoară sunt invitați duminică la Foieni, în județul Satu Mare, pentru o baie de pădure pe dune de nisip. 

„Primăvara sătmăreană” continuă în acest weekend cu un program divers și pentru toate categoriile de vârstă. 

Orașul ARDUD anunță lansarea proiectului proiectul „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ din Orașul Ardud, Județul Satu Mare”  în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Componenta 15.

În urmă cu 55 de ani, ieșea la rampă cea dintâi premieră a nou înființatului teatru românesc din Satu Mare, spectacolul „Haiducii” de Victor Eftimiu, în regia nimănui altcuiva decât Mihai Raicu, cel al cărui nume dăinuie și astăzi și pentru care, în semn de mulțumire și recunoștință pentru eforturile sale artistice, începând cu anul 2018, secția română a Teatrului de Nord este redenumită Trupa Mihai Raicu.

Pentru această a VI-a ediție a concursului internațional de arte plastice „Ion Popdan" de la Satu Mare s-au înscris 44 de concurenți din România, respectiv de la școlile de arte din Baia Mare, Cluj Napoca, Botoșani, Suceava, Târgu Jiu, Zalău, Târgu Mureș și Satu Mare, precum și din Ungaria. 

Casa de Cultură „Dr. Augustin Mircea”, Primăria și Consiliul Local Ardud vă invită la un spectacol – eveniment intitulat sugestiv „VIS DE MAI”, pentru a trăi împreună emoția neasemuită transmisă de vocea remarcabilă a îndrăgitului MARCEL PAVEL, care împreună cu tenorul Andrei Lazăr și baritonul Iordache Basalic, vor crea atmosfera unei reverii a primăverii, un vis de mai. 

Primăria Municipiului Satu Mare și Centrul Cultural G. M. Zamfirescu lansează ”Primăvara sătmăreană’’, o serie de evenimente menite să aducă multă culoare în centrul istoric al orașului.

În perioada 10-15 aprilie, Trupa Harag György a Teatrului de Nord Satu Mare sărbătorește 70 de ani de la înființare.

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii