Daniel Buda: Agricultorii europeni vor beneficia de fonduri de dezvoltare rurală sub formă de împrumuturi de garanții sau fonduri de capital

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Europarlamentarul român Daniel Buda (PNL, PPE) a anunțat că agricultorii europeni vor beneficia de fonduri de dezvoltare rurală sub formă de împrumuturi de garanții sau fonduri de capital, potrivit unei postări a eurodeputatului pe un site de socializare.
  • „Proiectul de aviz a fost supus votului în cadrul ședinței Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală a cărei membrii au făcut o serie de sugestii care se referă la aplicarea acestui proiect. Colegii din Comisie au subliniat importanța prevederilor care se adreseaza mediului rural, care au menirea de a menține și consolida coeziunea socială și teritorială și ajută la menținerea și valorificarea modelului tradițional european de producție care se bazează pe agricultura familială. De asemenea prevederile vin ca o măsură de susținere a sectorului agricol aflat în impas din cauza faptului că lipsa profitabilității a determinat agricultorii să abandoneze această activitate. În același timp, a fost subliniat faptul că accesul la credite creează, în multe cazuri, un obstacol în calea investițiilor, în special pentru tinerii agricultori, fie din cauza costurilor ridicate, fie din cauza garanțiilor cerute de sistemul financiar”, a precizat Daniel Buda.
  • „Amendamentele pe care le-am depus la acest proiect subliniază caracterul complementar al acestor instrumente în raport cu subvențiile și atrag atenția asupra faptului că trebuie să se evite situația în care cele din urmă le înlocuiesc pe cele dintâi, fapt care ar avea consecințe nefaste pentru agricultură și mediul rural. De asemenea utilizarea echilibrată a celor două forme de finanțare contribuie la creșterea gradului de performanță a proiectelor și a responsabilității cheltuielilor în investițiile din mediul rural”, se mai arată în comunicat.
  • „Regulile complexe duc la scăderea atractivității finanțărilor în sectorul agricol și insistă asupra aplicării unor condiționalități rezonabile care să evite sarcini administrative inutile. Printr-un alt amendament am solicitat ca implementarea lor să poată sprijini proiecte colective menite să finanțeze infrastructurile de bază din domeniile irigațiilor, transporturilor, procesării, comercializării sau dezvoltării forestiere, cu instrumente financiare bazate pe scadență care să corespundă realității economice a fiecărui proiect”, a conchis eurodeputatul român.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii