alegeri locale 2024 pnl adrian cozma 
alegeri locale psd satu mare varianta2
banner udmr alegeri locale 2024 smnews

Trei premiere online, gratuite, pentru elevii din județul Satu Mare, la finalul acestei săptămâni

Proiectul de educație prin cultură T.E.aM.A., realizat de Teatrul de Nord și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Român, se apropie de final.

În cadrul proiectului au fost organizate trei ateliere de scriere dramatică cu elevii din ciclurile de învățământ primar, gimnazial și liceal de la Școala Gimnazială Pomi, Școala Gimnazială nr. 1 Negrești Oaș,  Liceul Teoretic Carei, Liceul Tehnologic „Simion Bărnuțiu" Carei și Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu" Carei.

 

În urma întâlnirilor organizate cu elevii, dramaturgii implicați au finalizat trei texte distincte, câte unul pentru fiecare ciclu de învățământ, care apoi au fost montate de Trupa „Mihai Raicu" a Teatrului de Nord în două spectacole lectură pentru elevii de clasele I – IV, respectiv V-VIII, și un spectacol pentru elevii claselor IX-XII.

 

Producțiile vor avea premiera la finalul acestei săptămâni și vor putea fi urmărite online. Informații detaliate și linkurile pentru vizionare pot fi găsite pe site-ul Teatrului de Nord (www.teatruldenord.ro) și pe pagina de Facebook dedicată proiectului: https://www.facebook.com/profile.php?id=100073952949766.  

 

 

Vineri 5 noiembrie, ora 12.00

 

OMUL-VULPE sau PRIVILEGIUL DE A FI SUPER EROU

 

Dramaturg: Ana Cucu Popescu

 

Regia: Tudor Dreve

 

Text scris împreună cu elevii de la Școala Gimnazială Pomi: Violeta Petrik, Vanessa Raț, Raul Andrei Tudoran, David Sebastian Crișan, Petru Cristian Fernea, Fabian Mihail Fernea, George Marian Barbur, Narcisa Maria Fernea, Andreea Ioana Katler, Diana Antonia Petrușe, Andreea Maria Mesaros, Vlăduț Andrei Nastai

 

Distribuția:

 

Omul-Vulpe - Ioana Cheregi

 

Cel Înțelept, Vocea/Hypnos - Tibor Székely

 

Daniela - Andreea Mocan

 

Dorin - Sergiu Tăbăcaru

 

Alex - Andrei Stan

Vârsta recomandată: 6 - 11 ani

 

 

 

Sâmbătă 6 noiembrie, ora 12.00

 

SĂ N-AUD MUSCA!

 

Dramaturg: Natalia Graur

 

Regia: Diana Dragoș

 

Text scris împreună cu elevii de la Școala Gimnazială nr. 1 Negrești Oaș: Bianca Ciorbă, Alessia Popa, Tudor Crețu, Adriana Ardel, Diana Tătar, Larisa Ciorbă, Darius Ciorbă, Alexandra Ciocan, Denissya Oros, Maia Pop, Eleonora Ghiriți, Ionuț Dumitru, Alex Ciorbă

 

Distribuția:

 

Ștefi - Sergiu Tăbăcaru

 

Cassi - Cristian But

 

Betty - Anca Dogaru

 

Musca - Raluca Mara

Vârsta recomandată: 11 - 15  ani

 

 

 

Duminică 7 noiembrie, ora 18.00

 

ABSENȚE

 

Dramaturg: Daniel Oltean

 

Regia: Adrian Iclenzan

 

Scenografia: Adi Matei

 

Costume: Cristian Gătina 

 

Text scris împreună cu elevii de la Liceul Teoretic, Liceul Tehnologic „Iuliu Maniu" și Liceul Tehnologic „Simion Bărnuțiu" – Carei 

 

Distribuția:

 

George - Romul Moruțan

 

Dragoș - Vlad Mureșan

 

Cătălin - Sorin Oros

 

Marius - Stelian Roșian

 

Mia - Lucia Maria Racșan

 

Rada - Dana Moisuc 

 

Cu participarea elevilor: Iulia Hodas, Julia Zaj, Flora Spivac, Patric Havrincea, Rafael Onac, Cosmin Adrian, Niki Nyegrai, Vanessa Ioji, Andreea Abrudean, Tina Marcovici, Bianca Peneghi, Bogdan Fodor, Alexandra Pecora, Alina Aciu, Viktória Szabó 

Vârsta recomandată: 14 - 18 ani

 

 

 

T.E.aM.A are ca scop combaterea fenomenului de bully-ing în școlile din județ și promovarea toleranței și diversității. Însă, înainte de toate, am vrut ca acest proiect să implice activ elevii într-un proces non-formal de educare, identificând o nevoie crescută a acestora de a fi ascultați și de a își face cunoscute propriile experiențe de marginalizare.

 

Parteneri în demersul nostru sunt: Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Satu Mare și Direcția Generală de Asistența Socială și Protecția Copilului Satu Mare.

 

Acest proiect cultural este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii