Au început înscrierile la programul de bugetare participativă de tineret Com’ON Satu Mare

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Primăria Municipiului Satu Mare și Centrul Cultural "G.M. Zamfirescu", împreună cu grupul PONT lansează programul de bugetare participativă de tineret Com’ON Satu Mare.

Scopul proiectului este de a stimula și încuraja spre acțiune pe tinerii care locuiesc în oraș și, în același timp oferă posibilitate tinerilor de a se conecta la dezvoltarea comunității. Ideile sunt așteptate în perioada 6 septembrie – 3 octombrie prin intermediul platformei electronice comonsm.ro.

Asemeni proiectelor Com’ON derulate deja în Cluj-Napoca și Sfântu Gheorghe, Com’ON Satu Mare este un proces de bugetare participativă de tineret, ce vor fi votate ulterior de către populație. Inițiativele cu cele mai multe voturi vor beneficia sub forma unor premii ce presupun o susținere financiară din bugetul local. 


Com’ON Satu Mare se adresează tuturor tinerilor cu vârste cuprinse între 14 și 35 de ani, care locuiesc în Satu Mare, sunt elevi, studenți sau încadrați în câmpul muncii, dar care nu trebuie să fie în mod obligatoriu membri ai unor organizații oficiale sau asociații. În acest sens, inițiativele trebuie depuse de grupuri cu cel puțin 3 membri.

”Prin intermediul programului Com’ON Satu Mare, scopul nostru este de a aduce la suprafață creativitatea ascunsă în tineri, să creștem o generație care participă activ și doresc să contribuie la dezvoltarea comunității. Iar noi ca primărie, putem stimula cel mai bine aceste proceduri, dacă susținem aceste idei și inițiative”, a declarat Kereskényi Gábor, primarul Municipiului Satu Mare.

Inițiativele depuse de tineri, iar mai apoi votate de populație, vor beneficia de câte 3.000 de lei finanțare fiecare. În măsura în care valoarea proiectelor depășește bugetul alocat, echipele vor trebui să asigure diferența din alte surse financiare. 

Inițiativele se pot depune în perioada 6 septembrie – 3 octombrie pe platforma electronică comonsm.ro. După verificările tehnice, publicul va putea vota ulterior datei de 6 octombrie și până pe 22 octombrie inclusiv, iar proiectele trebuie implementate în perioada 1 noiembrie – 15 decembrie.

Com’ON Satu Mare 2023 este ediția pilot al acestui program în municipiul Satu Mare, fiind inițiat și susținut financiar de către Primăria Municipiului Satu Mare, implementat de către Centrul Cultural "G.M. Zamfirescu" în parteneriat cu Grupul PONT.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii