Consilierii locali au votat parcările etajate din Satu Mare

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Consiliul Local a aprobat astăzi Planurile Urbanistice Zonale pentru construcția parcărilor etajate pe str. Decebal și pe str. Mihail Kogălniceanu.

Prin aceste proiecte de investiții vor fi amenajate peste 400 locuri de parcare, vitale pentru zona centrală a municipiului Satu Mare. La proiectul parcării de pe strada Kogălniceanu nu au fost discuții și a trecut fără probleme, însă cu privire la parcarea de pe strada Decebal au fost discuții destul de aprinse, reprezentanții locatarilor din blocurile învecinate, aflate în zona magazinului Someșul, au luat cuvântul și au cerut anularea proiectului pe motiv că ”zona va fi înghesuită și va fi poluare în zonă”.

Administratorul public Masculic Csaba le-a răspuns locatarilor ”că se împotrivesc dezvoltării zonei” și a specificat faptul că pentru parcare sunt obținute toate avizele necesare. Consilierii PSD au cerut amânarea proiectului până după alegeri, însă propunerea nu a trecut, astfel că s-a votat proiectul inițial, care a obținut numărul necesar de voturi pentru ”a trece”. 

”Parcările etajate de pe str. Decebal și str. Mihail Kogălniceanu sunt două investiții așteptate și cerute de mii de sătmăreni care vor să amenajăm mai multe locuri de parcare în zona centrală a orașului! Investițiile au primit toate avizele din partea Direcției de Sănătate Publică și din partea Agenției pentru Protecția Mediului, astfel că, nu exista nici un motiv pentru a abandona aceste proiecte ce cuprind 400 de locuri de parcare! Mă bucur că după o procedura destul de lungă construirea parcărilor etajate a fost aprobată în Consiliul Local!”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii