alegeri locale 2024 pnl adrian cozma 
alegeri locale psd satu mare varianta2
banner udmr alegeri locale 2024 smnews

Au început lucrările de amenajare a parcului pe locul fostului Lac Cubic

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor anunță că au început lucrările de  amanajare a parcului pe locul fostului Lac Cubic.

”Am început lucrările de amanajare a parcului pe locul fostului Lac Cubic. Un proiect așteptat de sătmăreni de mai bine de 30 de ani pentru care am câștigat fonduri europene în valoare de 13.185.373,24 lei.  Avem proiecte europene în implmentare în valoare de peste 35 milioane de euro.

Au început deja lucrările la Terminalul de Pasageri și Centrul de Monitorizare a Traficului, la Grădinița nr. 7 și la modernizarea Centrului Nou. În următoarele luni vom demara toate proiectele finanțate din fonduri europene”, a transmis primarul.

parc lac cubic1

În cadrul proiectului urmează să se facă lucrări la rețelele de apă ( incusiv sistem de irigații) sistem de iluminat, supraveghere video, precum și lucrări de amenajare a aleilor pietonale, a pistei de bicicliști, a terenurilor de joacă și de sport, a platformei pentru patinele cu rotile, amenajarea spațiilor verzi și a zonei pergole, precum și plantări de arbori, astfel încât întreaga zonă să fie transformată într-o zonă de relaxare și petrecere a timpului liber, ce să ofere posibilități atât pentru adulți, cât și pentru copii și tineri. 

parc lac cubic2

Astfel, după aproape 30 de ani, această zonă se va transforma dintr-o zonă degradată unde s-au depozitat de-a lungul timpului materiale de construcții provenite din lucrări, precum și cu deșeuri, într-o zonă de petrecere a timpului liber având o suprafață de aproximativ 5 hectare.

Valoarea proiectului este de 13.185.373,24 lei (inclusiv TVA), acesta fiind finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020. 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii