De Rusalii, polițiștii au amendat cerșetorii

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

De la începutul minivacanței de Rusalii, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au acționat pentru combaterea oricăror fapte de natură a tulbura ordinea și liniștea publică, precum și pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță în rândul comunității.

În acest sens, polițiștii au aplicat 11 sancțiuni contravenționale în valoare de 2 500 lei ca urmare a săvârșirii faptei de  apelare, în mod repetat, la mila publicului, de către o persoană aptă de muncă, precum și determinarea unor persoane la săvârșirea unor astfel de fapte, contravenție prevăzută în Legea nr. 61/1991 R pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

 

Totodată, polițiștii au fost alături de sătmăreni cu  scopul de a-i informa cu privire la modalităţile prin care își pot proteja locuinţa, pentru a nu deveni victime ale furturilor.

 

Cu această ocazie, polițiștii au  adus în atenție, încă o dată, principalele moduri de operare, tipuri de bunuri vizate de infractori, riscurile pentru perioada vacanței și modul în care ne poate afecta o astfel de faptă.

 

Prin intermediul acestei inițiative, polițiștii și-au propus să atragă atenția asupra prevenirii infracțiunilor de furt din locuințe.

 

În acest sens, este  recomandat ca  cetățenii să nu comunice date despre plecarea de acasă pentru o perioadă mai lungă în convorbirile cu alte persoane sau pe reţele de socializare.

 

Check-in-ul din aeroport aduce like-uri, dar vă face vulnerabil în fața hoților. 

 

De asemenea, cetățenii sunt sfătuiți să nu posteze pe site-urile de socializare imagini din care să reiasă că deţin în casă bunuri de valoare sau că sunt plecați de acasă.

 

 Selfie-urile sunt și ele distractive, dar trebuie avut grijă la ce se observă în imagine.

 

Modalitățile de comitere a faptelor sunt multiple, de la efracție, chei potrivite, escaladare, până la împrietenire.

 

 Bunurile vizate sunt banii și obiectele  de valoare. În ultimul timp, în funcție de amplasamentul locului, se sustrag și bunuri și obiecte mai voluminoase, în principal electrocasnice.

 

Activitatea desfășurată de polițisti se fundamentează pe importanța conștientizării de către cetățeni a necesității adoptării unei atitudini prudente față de locuința și bunurile  proprii, precum și a consecințelor neluării unor măsuri preventive fundamentale. 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii