alegeri locale 2024 pnl adrian cozma 
SmartThings Banner 735x200 MG RR 01

Sorin Cîmpeanu: Școala va începe în 8 noiembrie. Elevii vor da mai puține teze

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat astăzi într-o declarație de presă că școala va începe din nou fizic luni, 8 noiembrie .

”Două săptămâni de vacanță este maximum ce poate fi recuperat fără ca elevii să piardă, fără ca elevii să aibă datele examenelor naționale modificate. Drept urmare, în 8 noiembrie școala va începe. Există un document, o anexă în care s-au prezentat o serie de măsuri propuse spre adoptare prin ordin comun al ministrului Educației și ministrului sănătății. Vom avea consultări cu cei din Ministerul Sănătății pentru a vedea exact modul în care va începe școala pe 8 noiembrie”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

De asemenea, ministrul Educației a anunțat că a fost redus numărul de teze atât pentru elevii de gimnaziu, cât și pentru liceeni.

”Înțelegând dificultățile, analizând solicitările, am decis împreună cu colegii mei de Ministerul Educației să reducem numărul de teze: la clasa VIII-a vom avea un număr de două teze, în loc de trei teze. Deci toți elevii din gimnaziu vor avea doar două teze de susținut cu prezență fizică. Pentru liceu, am redus numărul de teze de la patru la trei. 

Nota la teză va avea o pondere mai mică în raport cu oricare dintre notele pe care elevul le va primi. Fie că vorbim despre elev de gimnaziu, fie că vorbim de cei de liceu”, a precizat ministrul.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii