Instituțiile statului, în acțiune. Cine e vinovat de producerea incidentului de pe platoul din Piața 25 Octombrie?

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Solicitat de Prefectură, un microbuz al Direcției Generale de Comunicații și Tehnologia Informației s-a deplasat în această dimineață pe platoul din Piața 25 Octombrie pentru a ajuta la operațiunea de mutare a sistemelor informatice ale Instituției Prefectului, după cum precizează Prefectura Satu Mare (comunicat transmis la ora 10,52).

Însă, sub greutatea microbuzului, suprafața noii fântâni arteziene de pe platou a cedat. Martoră la incident, o locatară din zonă a sunat la 112 și a solicitat ajutor din partea pompierilor la scoaterea microbuzului din groapă.
Pompierii s-au deplasat pe platoul aflat în șantier cu două autoutilitare și o autoutilitară de descarcerare și, așa cum era de așteptat, suprafața noii fântâni arteziene a cedat sub roțile uneia dintre autoutilitare, producând pagube însemnate acesteia.

”Un incident regretabil s-a petrecut astăzi pe platoul Pieței 25 Octombrie din municipiul Satu Mare. Două autoutilitare aparținând Ministerului Afacerilor Interne, un microbus al Direcției Generale de Comunicații și Tehnologia Informației implicat în operațiunea de mutare a sistemelor informatice ale Instituției Prefectului și o autoutilitară de descarcerare aparținând ISU Satu Mare au intrat pe suprafața noii fântâni arteziene de pe platou, aceasta cedând. 

Ambele echipaje se aflau în misiune, toate pagubele produse vor fi acoperite, iar refacerea obiectivului afectat se va realiza în cel mai scurt timp”, a transmis Instituția Prefectului Satu Mare.

Primăria Satu Mare este hotărâtă să-și recupereze prejudiciul de la cei care se fac vinovați, cu atât mai mult cu cât accesul autovehiculelor în această zonă este interzis, iar accesul s-a făcut ilegal pe un șantier în lucru.

”Primăria municipiului Satu Mare va recupera prejudiciul creat de la cei care se fac vinovați de incidentul petrecut astăzi în Piața 25 Octombrie și va remedia problema pe cheltuiala acestora. 

Accesul autovehiculelor în această zonă este interzis, incidentul produs fiind rezultatul neglijenței crase a celor care au intrat cu autovehiculele în această zonă”, a transmis Primăria Satu Mare.

Cei care au produs cele mai mari pagube încercând să ajute Direcția Generală de Comunicații și Tehnologia Informației, pompierii, au transmis un mesaj la ora 14:18 (mai exact după patru ore de la distrugerea fântânii arteziene) prin care se plâng că li s-a avariat autospeciala.

”Astăzi la ora 10, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Someş al judeţului Satu Mare a fost alertat să intervină în urma unui apel icall în Piaţa 25 Octombrie din municipiul Satu Mare. La faţa locului s-au deplasat 9 subofiţeri cu o autosepcială de stingere cu modul de descarcerare şi o ambulanţă SMURD cu echipaj de prim ajutor. Forţele Detaşamentului de Pompieri Satu Mare, ghidându-se după nişte urme de zăpadă ale unui autoturism au pătruns cu autospeciala în zona fântânii decorative, această zonă fiind nebalizată, astfel că operatorul responsabil de lucrările de pe şantier nu a luat nici cele mai elementare măsuri de siguranţă în sensul interzicerii accesului în zona şantierului. Odată ajunse la faţa locului, peste dalele de beton care erau acoperite de zăpadă, acestea s-au surpat, rezultând avarierea autospecialei”, a transmis ISU Satu Mare.

Cine-i vinovat?

Angajații Direcției Generale de Comunicații și Tehnologia Informației, care au intrat ilegal pe un șantier aflat în lucru să ajute Prefectura cu mutarea în noul sediu sau ISU Satu Mare, care a venit în ajutorul DGCTI, însă autoutilitara sosită la fața locului s-a răsturnat și a produs pagube mai mari fântânii arteziene…
 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii