alegeri locale 2024 pnl adrian cozma 
SmartThings Banner 735x200 MG RR 01
banner udmr alegeri locale 2024 smnews

Bani pentru școlile cu toaletă în curte. Ce sumă va primi fiecare școală și ce trebuie să facă autoritățile locale

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat în această seară, la finalul ședinței de guvern, că 126 de școli cu toaletele în curte vor primi finanțare pentru a elimina această problemă a grupurilor sanitare neconforme.

În aceste școli învață 138.400 de elevi (o medie de 145 elevi/școală). Autoritățile locale vor primi o sumă medie de 85.000 lei/școală, pentru a face aceste investiții, însă branșamentele la apă potabilă și canalizare trebuie suportate din bugetele autorităților locale, a spus ministrul.

În cazul în care, până la sfârșitul anului vor fi folosiți toți banii, vom mai avea în România doar 199 de școli cu toalete neconforme. Asta cu condiția ca autoritățile locale să finalizez investițiile, mai spune ministrul.

O parte dintre aceste școli vor fi desființate și comasate cu alte școli.

”Prin acest act normativ se aprobă repartizarea sumei de 10.078.000 lei din transferuri din bugetul de stat către bugetele locale, prevăzută în bugetul Ministerului Educaţiei pe anul 2022, pentru continuarea lucrărilor de investiții demarate în anul 2021 în unităţile de învăţământ preuniversitar de stat.
Prin prezentul act normativ se nominalizează unitățile de învățământ preuniversitar de stat care au fost cuprinse, în anul 2021, în HG nr. 1188/2021, ale căror lucrări de amenajare a grupurilor sanitare neconforme nu au fost demarate sau finalizate și care îndeplinesc, în anul 2022, condițiile de finanțare și ale căror sume prevăzute în hotărârea de Guvern aprobată în anul 2021 nu au fost utilizate până la 31 decembrie 2021.
Sunt nominalizate în total un număr de 126 de unități de învățământ preuniversitar de stat, iar de condiții sporite vor beneficia peste 138.400 de elevi.
Fondurile repartizate vin în completarea sumelor alocate de la bugetul local, restul cheltuielilor necesare finalizării lucrărilor, precum și cheltuielile cu branșamentele pentru apă potabilă și canalizare vor fi suportate din bugetul autorităților locale”

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii