Astăzi, Ziua porților deschise la Tribunalul Satu Mare

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

La inițiativa comună a Consiliului Europei și a Uniunii Europene, Ziua Europeană a Justiției este sărbătorită începând cu anul 2003 în 25 octombrie a fiecărui an și este destinată cetățenilor, studenților și persoanelor care își desfășoară activitatea în domeniul justiției, scopul activităților desfășurate fiind de a aduce justiția în atenția acestora și de a reaminti că acesta este un serviciu pentru cetățeni.

Astfel, Tribunalul Satu Mare va marca această zi prin activități destinate cetățenilor, de a se informa asupra felului în care funcționează organele judiciare și a modului de desfășurare a procedurilor judiciare.

Va fi permis accesul oricăror persoane pe baza de documente de identitate fără a se perturba activitățile curente ale instituției, care vor avea posibilitatea vizitării tuturor încăperilor relevante pentru activitatea instituției și cărora li se va explica circuitul unui dosar în instanță precum și etapele procesuale până la soluționarea unei cauze. Pentru aceasta, magistrați și grefieri din cadrul grupului desemnat în acest scop la Tribunalul Satu Mare îi vor însoți pe vizitatori în clădirea instanței și le vor furniza, cu respectarea prevederilor legale, orice relații solicitate.

”Tribunalul Satu Mare invită cetățenii să participe la acest eveniment, care se va desfășura la sediul său din Satu Mare, strada Mihai Viteaz nr. 8, marți, 25 octombrie, în cadrul programului de lucru, între orele 10:00 - 14:00”

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii