Exploatare ilegală de agregate minerale în Sanislău. Amenzi de 140.000 lei

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În urma verificărilor efectuate de Garda de Mediu asupra unei sesizări, a fost identificată o activitate de ”exploatare agregate minerale” în localitatea Sanislău - extravilan, în aria protejată de interes comunitar Câmpia Careiului – ROSCI 0020, la care operatorul nu deținea niciun fel de acte de reglementare.

S-au aplicat sancțiunicontravenționale în cuantum total de 140.000 lei și s-a interzis desfășurarea acestui tip de activități fără obținerea actelor de reglementare prevăzute de lege.

Au mai fost constatate alte fapte privind efectuarea de lucrări cu încălcarea prevederilor legislației de ape, executarea de activități miniere fără permis de exploatare, precum și desfășurarea de activități în perimetrele ariilor naturale protejate de interes comunitar care pot să genereze poluarea sau deteriorarea habitatelor, precum şi perturbări ale speciilor pentru care au fost desemnate ariile respective.

Pentru aceste fapte, cercetările continuă  în conformitate cu prevederile legislației specifice instituțiilor competente responsabile.

garda de mediu sanislau 1

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii