Crescător de animale din Odoreu amendat de inspectorii DSVSA

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În această săptămână inspectorii de specialitate din cadrul Serviciului Sănătate și Bunăstare animală au efectuat un număr de 87 controale în exploatații profesionale și non profesionale din județul Satu Mare. Astfel, DSVSA Satu Mare a intensificat frecvența controalelor oficiale, pentru respectarea strictă a măsurilor de biosecuritate, în întreg sectorul avicol, în contextul evoluției la nivel internațional a gripei aviare înalt patogene. 

În urma acestor controale au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale, dintre care o amendă contravențională în valoare de 1.200 lei, unei persoane fizice din localitatea Odoreu și trei avertismente unor exploatații non profesionale din localitățile Lelei (2) și Hodod (cumpărarea fără documente sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, a animalelor și pentru introducerea fără documente sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, a altor animale în efectivele existente).
De asemenea, primăriile Târșolț, Certeze, Homoroade, Apa, Medieșu Aurit și Odoreu au primit avertismente pentru nerespectarea prevederilor înscrise în H.G. 1059/2013.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii