Primul caz de trichineloză din acest an în Satu Mare. Porcul de 220 kg a fost incinerat, proprietarul va fi despăgubit

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În urma unei sacrificări normale pentru consum familial a fost diagnosticat și confirmat de către Laboratorul de Parazitologie din cadrul LSVSA Satu Mare un caz de trichineloză la o suină dintr-o exploatație non-profesională din localitatea Atea.

Suina, în greutate de 220,0 kg și având o valoare de 3.080 lei, a fost supusă sechestrului/reținerii oficiale și dirijată spre incinerare într-o unitate de ecarisare a teritoriului autorizată sanitar veterinar și pentru siguranța animalelor din județul nostru. 
Datorită faptului ca aceasta era identificată prin crotaliere și era înscrisă în Baza Național de Date, proprietarul va fi despăgubit la valoarea de piață actualizată a acesteia.
Subliniem că acest caz de trichinelozoă este primul diagnosticat și confirmat, în anul 2024, în județul Satu Mare.
În următoarea perioadă inspectori de specialitate din cadrul DSVSA Satu Mare, vor continua acțiunile de control în traficul rutier, împreună cu IJP Satu Mare, pentru depistarea de transporturi ilicite de animale vii și produse alimentare de origine animală sau non animală și pentru a preîntâmpina răspândirea P.P.A și a Gripei Aviare în județul nostru.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii