Cozi kilometrice de camioane spre vama Halmeu. Prefectul cere redirecționarea camioanelor și spre frontiera Siret, echipaje de poliție și jandarmerie pe teren, dar și amplasarea de pubele în zonă

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Traficul este în continuare îngreunat la Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu.

Prefectul Radu Roca a convocat în această dimineață la Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu o întâlnire cu reprezentanții Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmatiei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Satu Mare, Inspectoratului de Jandarmi Județean și Inspectoratului de Poliție Județean, precum și cu primarii comunelor Halmeu și Turulung, pentru a găsi soluții în vederea fluidizării traficului în zonă, pentru evitarea unor accidente rutiere și pentru a reduce disconfortul creat localnicilor de staționarea camioanelor pe raza localităților Halmeu, Turulung, Drăgușeni și Livada.
La Punctul de Trecere al Frontierei de la Halmeu se lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructură fiind folosite toate arterele de control destinate automarfarelor. A fost suplimentat personalul care desfășoară formalitățile de control. Pentru evitarea accidentelor rutiere colaborarea instituțională trebuie să fie perfectă în aceste zile și am cerut  prezența permanentă în teren a echipajelor de la Poliția Rutieră, Poliția de Frontieră și Jandarmerie. În plus, împreună cu domnul chestor Florin Coman, șeful Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmație, am convenit ca o parte dintre camioane să fie redirecționate spre Punctul de Trecere al Frontierei Siret. În plus i-am solicitat domnului ing. Petru Ardelean , șef secție Drumuri Naționale Satu Mare să instaleze în zonă pubele pentru colectarea deșeurilor menajere pentru a păstra curățenia pe marginea drumului național”, a declarat prefect Radu Roca.
Ţinând cont de timpii crescuţi de aşteptare la automarfare înregistraţi pe sensul de ieşire din România către Ucraina în Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au fost intensificate discuţiile prin intermediul canalelor de cooperare cu omologii ucraineni pentru identificarea unor soluții astfel încât să se poată asigura o fluidizare a traficului transfrontalier pentru transportatorii de marfă.
Acest lucru este impus de faptul că formalitățile de control la frontieră, în România, sunt condiționate de capacitatea autorităților ucrainene de a prelua şi procesa camioane.
Pentru că staționarea camioanelor este posibilă doar în afara localităților, însă, ţinând cont de numărul foarte mare de automarfare care așteaptă să iasă din România prin PTF Halmeu, coloana formată de acestea îngreunează vizibil circulația rutieră în localitățile din zona  punctului de trecere a frontierei, Halmeu, Turulung, Drăgușeni, Livada.
La ora 10:00, timpul de așteptare pentru automarfare pe sensul de ieșire din țară era de 3600 min. (coloana 13 km - aproximativ 30 camioane înainte de intrarea în P.T.F. și 490 camioane in afara localității).
Cauze: Ritmul lent de lucru al părții ucrainene si rerutarea unui număr mare de automarfare ca urmare a blocării / închiderii unor puncte de frontiera dintre Ucraina și alte țări europene.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii