alegeri locale 2024 pnl adrian cozma 
alegeri locale psd satu mare varianta2
banner udmr alegeri locale 2024 smnews

Sătmărenii se pot bucura de azi de plimbări pe pasarela pietonală

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lucrările la pasarela pietonală peste râul Someș s-au finalizat, iar începând de astăzi, 10 mai 2024, sătmărenii se pot bucura de acest proiect menit să promoveze mobilitatea durabilă. 

Pasarela pietonală peste râul Someș are un design estetic plăcut care joacă un rol important inclusiv în îmbunătățirea aspectului urbanistic al zonei.
Îmi face o mare plăcere să fiu azi alături de dvs. la deschiderea podului pietonal peste râul Someș. Cred că toți sătmărenii sunt încântați, pasarela pietonală nu este doar o simplă investiție, este de acum înainte un simbol al orașului nostru. Este una dintre cele mai mari structuri de acest gen din România, având o lungime de 214 metri, susținerile fiind doar pe mal. Finalizăm astfel un pachet de proiecte, ca să le numesc așa, care au schimbat fața orașului: Centrul Nou, Centrul Vechi și această pasarelă pietonală. Toate aceste proiecte, finanțate din fonduri europene, au fost pași obligatorii pentru dezvoltarea orașului! Municipiul Satu Mare are o nouă față. Orașul devine mai prietenos cu locuitorii săi și mai atractiv pentru turiști.
Mulțumesc sătmărenilor pentru răbdare și susținere. Îmi doresc să fie mândri de orașul lor. Mulțumesc proiectantului, mulțumesc constructorilor nu doar pentru munca depusă, dar mai ales pentru că au pus mult suflet în acest proiect. Nu cred că ați uitat spectaculoasa operațiune de punere a structurii metalice pe piloni.
Continuăm și rămânem dedicați scopului nostru: vom face tot ceea ce ne stă în putinţă pentru Satu Mare şi pentru viitorul orașului nostru!’’, a declarat primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, la deschiderea accesului pe pasarela pietonală.
Pasarela cuprinsă în amplul proiect cu finanțare europeană "Modernizarea și extinderea traseului pietonal și velo Centrul Nou din municipiul Satu Mare" derulat de Primăria Municipiului Satu Mare și finalizat în anul 2022, după 40 de ani de așteptare. 
Valoarea totală a proiectului de modernizare a Centrului Nou și construire a pasarelei pietonale este de 54.169.820 lei. 
Reabilitarea Pieței 25 Octombrie și a pasajului Corneliu Coposu este acum completată de realizarea pasarelei pietonale peste râul Someș, investiție demarată în 2023. 

 

 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii