Harta foamei la vârsta a treia | Satu Mare, printre județele cu cele mai mici pensii foto: jurnalul.ro

Harta foamei la vârsta a treia | Satu Mare, printre județele cu cele mai mici pensii

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Pensia medie în România este 1.071 de lei, sub 43% din salariul mediu net din ţară. Cu aceşti bani, bătrânii din România care iau pensie de la Casa Naţională, nu şi cei care benficiază de pensii speciale, sunt nevoiţi să trăiască în sărăcie, deşi nu au nicio vină, potrivit jurnalul.ro.

Cele mai mici pensii sunt în judeţele Botoşani şi Giurgiu, unde pensionarii primesc în medie 860, respectiv 864 de lei, cu 20% mai puţin decât pensia medie la nivel naţional.
În clasamentul judeţelor cu cele mai mici pensii medii se mai află judeţele Vrancea (886 lei), Bistriţa (890 lei), Vaslui (891 lei) şi Satu Mare (893 lei). În şase judeţe din ţară bătrânii trăiesc cu venituri sub 900 de lei, adică sub 195 de euro. Sunt zonele unde au existat cele mai puţine combinate şi uzine pe vremea comunismului. Zone unde majoritatea oamenilor au muncit în industraia textilă sau în cea alimentară cu salarii sub media naţională.
La polul opus, cel mai mare nivel mediu al pensiilor din România se înregistrează în Bucureşti, unde un bunic încasează o pensie medie de 1.362 de lei, cu 27% peste nivelul pensiei medii la nivel naţional, arată datele Institutului Naţional de Statistică.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii