Cod galben de vijelii în județul Satu Mare

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de Cod galben de vreme rea valabilă pentru mai multe județe din vestul țării, inclusiv Satu Mare.

Atenționarea va intra în vigoare mâine, începând cu ora 12:00, iar Codul galben va fi valabil de marți seara, până miercuri dimineața.
Meteolorogii se așteptă la furtuni cu descărcări electrice și ploi torențiale. O informare de vreme rea va intra în vigoare mânie de la ora 12:00 și va expira abia miercuri, la ora 14:00.
“În cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat cu aspect de vijelie și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși frecvent 15…25 l/mp” - se arată în avertizarea emisă de ANM.
În ceea ce privește Codul Galben, acesta va intra în vigoare pe 15 mai, la ora 18 și va expira pe 16 mai, la ora 09,00.
”În seara zilei de marți (15 mai) și în noaptea de marți spre miercuri (15/16 mai) în Oltenia, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei, vestul și nordul Munteniei și în zona de munte a Banatului și Crișanei va ploua torențial, iar cantitățile de apă vor depăși 30 l/mp și izolat 50…60 l/mp” - arată ANM.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii