SAJ Satu Mare, locul VIII la Concursul Național al Echipajelor de Ambulanță

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Echipajele Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Satu Mare au reușit să obțină locul VIII în cadrul Concursului Național al Echipajelor de Ambulanță, desfășurat în perioada 12-16 septembrie, la Geoagiu Băi, Hunedoara.

Au participat 27 de județe, cu 15 echipaje de ambulanță C2 (cu medic) și 21 de echipaje B2 (doar cu asistent).
Serviciul de Ambulanță Județean Satu Mare a participat cu un echipaj de tip C2 cu medic.
La eveniment a participat un număr record de echipaje din 28 de județe. În concurs au fost înscrise 16 echipaje de tip C2 cu medic și 22 de tip B2 cu asistent.
Ca premieră, în acest an a participat și un echipaj de tip C2 din Republica Moldova. Concursul s-a desfășurat în zilele de 13 și 14 septembrie și a constat în două probe: proba de suport vital avansat (ALS) și cea de suport vital avansat în politraumă (ATLS). Probele au constat în scenarii preprogramate inspirate din situații reale și s-au desfășurat pe două manechine de ultimă generație, care pot simula diferite afecțiuni și care reacționează la intervențiile clinice efectuate corect. Echipajele au avut 15 minute la dispoziție să rezolve cazul aplicând toate manevrele și procedurile medicale pe care le aplică la un caz real, cu respectarea ghidurilor și protocoalelor în vigoare.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii