Cabinet stomatologic de urgență în cadrul Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Satu Mare

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Cabinet stomatologic de urgență în cadrul Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Satu Mare.

Necesitatea înființării unui cabinet stomatologic în cadrul Unității de Primiri Urgențe, unde pacienții să beneficieze de asistență stomatologică de urgență, a fost identificată de către conducerea SJUSM și UPU în urmă cu mai mulți ani, motiv pentru care, existând cadrul legal conferit de ORDIN nr. 1.706 din 2 octombrie 2007 privind conducerea şi organizarea unităţilor şi compartimentelor de primire a urgenţelor, începând cu anul 2017 s-a identificat spațiul necesar și s-au făcut demersuri la Ministerul Sănătății în vederea includerii acestuia în structura UPU.
În acest sens, în afară de spațiu, consucerii Spitalului Județean i-a fost solicitată și dovada dotării complete a acestuia, ceea ce s-a realizat, fiind inclus în Proiectul de Modernizare, Extindere și Dotare a UPU și reabilitarea spatiului identificat împreună cu dotarea completă a acestuia pentru a îndeplini toate cerințele necesare demarării asistenței de urgență stomatologică. 
”În același scop, s-au mai facut demersuri oficiale în vederea includerii în statul de funcții a unor medici stomatologi care să deservească acest cabinet, demersuri la care am primit aviz favorabil pentru inființarea unei linii de gardă, după finalizarea lucrărilor și a procedurilor de achiziții din cadrul proiectului”, susține conducerea Spitalului.
Serviciile din cadrul acestui cabinet se vor acorda complet gratuit și doar pentru acele afecțiuni de urgență care sunt incluse pe lista din cadrul articolului de lege care reglementeaza funcționarea acestui cabinet.
Finantarea cabinetului  respectiv, a serviciilor se va face prin bugetul alocat de MS pentru functionarea UPU.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii