Formula 1. Hamilton a câştigat Marele Premiu al Australiei

Pilotul britanic al echipei Mercedes, Lewis Hamilton, campionul mondial en titre, a câştigat, duminică, prima etapă a sezonului de Formula 1 - Marele Premiu al Australiei, el fiind urmat de colegul său, germanul Nico Rosberg, şi de Sebastian Vettel, de la Ferrari.
Pe locul 4 s-a clasat brazilianul Felipe Massa de la Williams, iar conaţionalul său, Felipe Nasr, de la Sauber, debutant în Marele Circ, a fost al cincilea.
Australianul Daniel Ricciardo (Red Bull) a trecut linia de sosire pe locul şase, înaintea germanului Nico Hulkenberg (Force India), clasat al şaptelea.
Pe locurile 8-10 s-au situat suedezul Marcus Ericsson (Sauber), spaniolul Carlos Sainz jr. (Toro Rosso), de asemenea debutant, şi mexicanul Sergio Perez (Force India).
Britanicul Jenson Button (McLaren-Honda) a fost ultimul pilot care a terminat MP al Australiei, o cursă ce s-a desfăşurat cu numai cu 17 piloţi pe grilă.
Olandezul Max Verstappen de la echipa Toro Rosso a devenit la 17 ani şi 166 de zile cel mai tânăr pilot din istoria Formulei 1, după ce a luat startul în Marele Premiu al Australiei dar nu a trecut linia de sosire, fiind nevoit să abandoneze în turul 34, din cauza unor probleme tehnice.
Marele Premiu al Australiei s-a desfăşurat, duminică, în condiţii speciale, doar 15 piloţi luând startul. Echipa Manor nu a participat nici la antrenamente, nici la calificări, pentru că nu a putut să pregătească monoposturile, în timp ce finlandezul Valtteri Bottas (Williams) a acuzat dureri la spate şi a fost spitalizat sâmbătă. În această situaţie, 17 piloţi erau abilitaţi să ia startul la Melbourne, însă doar 15 s-au regăsit pe grilă şi numai 11 au trecut linia de sosire.
Danezul Kevin Magnussen (McLaren Honda), cel care trebuia să-l înlocuiască pe spaniolul Fernando Alonso, accidentat, şi rusul Danil Kviat (Red Bull) au abandonat în turul de formare. Apoi venezuelanul Pastor Maldonado (Lotus) a fost victima unul accident în turul I, iar colegul său, francezul Romain Grosjean, s-a retras la boxe din cazua unor probleme tehnice, în turul 2.
A doua etapă a CM de Formula 1, Marele Premiu al Malaysiei, va avea loc între 27 şi 29 martie, la Sepang.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii