davis banner

Ţi-ai adunat toţi prietenii la tine acasă şi nu ştiţi ce să vă jucaţi? Iată câteva idei

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În afară de sarcinile cotidiene la care eşti supus mai întâlneşti în viaţă şi multe obstacole pe care eşti obligat să le depăşeşti cu brio. Şi acestea sunt cu atât mai uşor de depăşit cu cât ai mai aproape de tine familia şi prieteni dragi care să te ajute la greu.

Şi atunci trebuie să le arăţi recunoştinţa cumva aşa că o seară de sfârşit de săptămâna organizată la tine acasă poate să fie ideea perfectă. Eşti în impas şi nu ştii cu ce jocuri să îi surprinzi? Iată doar câteva idei pentru că tu şi invitaţii tăi să se simtă cu adevărat speciali şiş a vă distraţi aşa cum se cuvine.

Blackjack

Jocul de cărţi cu acelaşi nume este recunoscut pentru dinamica sa extrem de incitantă dar şi pentru rapiditatea cu care se desfăşoară. În acest fel nu veţi sta mult pe o mână de pariere şi prin urmare nu vă veţi plictisi deloc obţinând rapid doza de distracţie dorită.

Cărţile sunt creditate cu anumite valori aşa că dacă le cunoaşteţi atunci ştiţi şi faptul că un punctaj de 21 va face învingători, punctajul acesta dând şi numele jocului. Câştigătorii pot să fie premiaţi cu jetoane sau cu cadouri personalizate la care te-ai gândit de mult timp şi pentru că nu le poţi oferi rotiri fără depunere aşa cum o fac cazinourile online gândeşte-te la ceva care să fie şi util şi distractiv în acelaşi timp.

Mai trebuie doar să stabileşti cine este dealerul şi pentru a-i încuraja să îşi asume acest rol fă tu primul onorurile. În acest fel şi cine nu ştie jocul îl va învăţa rapid şi se va alătura dinamicii acestui joc distractiv.

Rummy

Există multe variaţii cu jocul de rummy şi cu siguranţă că l-ai jucat de multe ori în copilărie. Îţi trebuie doar un pachet de cărţi şi jucători suficienţi cât să faci jocul cât mai interesant cu putinţă. Ideea jocului este de a forma anumite combinaţii din cărţile de joc şi a le pune pe masa de joc înaintea adversarilor.

Regulile se pot însă schimba, sunteţi între prieteni, aşa că stabiliţi-le înainte de împărţirea cărţilor. Stabileşte şi un punctaj care să determine câştigătorul şi la final acordă-i un premiu care şti că o să îi facă o deosebită plăcere.

Backgammon

Este bătrânul nostru joc de table, nu te lua după definiţia în engleză a jocului. Ştii că tablele se joacă de 2 jucători şi că o partidă poate să fie compusă de 3 linii sau de o linie şi un marţ. Cum sunteţi mai mulţi prezenţi la petrecere atunci se impune ideea de a organiza un turneu în care jocul de table să fie vedetă.

Şi ar trebuie să fie ceva de genul “cine câştigă rămâne la masă”, astfel încât să încurajezi şi competiţia dintre jucători. Este un joc care se desfăşoară pe termen lung şi va angrenează pe toţi în dinamica să care în final nu aduce decât distracţia şi adrenalina pe care o căutaţi cu toţii.

Şi nu trebuie să ţi cont doar de rezultatul final al întrecerii, oferă satisfacţie şi celor mai norocoşi sau ghinionişti jucători. Vezi cine a dat cele mai multe zaruri de 6:6 sau de 2:1 şi premiază-i şi pe ei măcar cu câteva premii simbolice.

Război

Este chiar imposibil să nu fi jucat acest joc în copilărie în familie sau cu prietenii de joacă. Jocul are nevoie doar de un pachet de cărţi de joc normale şi câţiva jucători entuziaşti în căutarea distracţiei. Pentru că exact acest lucru îl face acest joc, aduce o doză de distracţie cât să vă ajungă pentru încă o săptămână.

Cărţile se împart la participanţii la joc şi se începe cu decartarea primei cărți. Toţi ceilalţi, când le vine rândul, pun peste cartea decartată o alta până când se întâlnesc 2 cărţi de aceeaşi valoare. Începe “războiul”, cei 2 decartând pe masă cărţi până când valoarea cea mai mare câştigă şi jucătorul care o are strânge de pe masă şi celelalte cărţi.

Euchre

În acest joc se folosesc cărţi de la 9 la As şi necesită de obicei 4 jucători în 2 echipe de câte 2, asta însemnând că şi cealaltă echipă joacă tot cu astfel de cărţi. Este de fapt o întrecere între cele 2 echipe, punctajul final făcând departajarea învingătorilor de perdanţi.

Pentru a se face o departajare corectă trebuie încă de la început stabilit câte jocuri se dispută în total. Este o competiţie în genul “11 din 21” aşa că se poate paria pe multe variante. Cine câştigă cele mai multe partide, scor corect sau orice altceva credeţi de cuviinţă pentru a da jocului o turnură cât mai distractivă cu putinţă.

Concluzie

Dacă eşti în pană de idei jocurile de mai sus te pot scoate rapid din încurcătură. Şi nici măcar nu trebuie să respecţi regulile ca la cazino, sunteţi între prieteni aşa că schimbă regulile în timpul jocului şi bucuraţi-vă de distracţia pe care o căutaţi de atât vreme!

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii