Acţiune de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice cu voluntarii APM Satu Mare

Primăria Municipiului Satu Mare, Asociaţia Română pentru Reciclare şi Serviciul Local de Colectare Satu Mare, în colaborare cu Agenţia pentru Protecţia Mediului Satu Mare împreună cu voluntarii din Corpul voluntarilor ecologi
au organizat în data de 16 decembrie 2017 între orele 10.00-14.00, o nouă acţiune de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice, în locaţii provizorii aflate în vecinătatea următoarelor unităţi de învăţământ din municipiul Satu Mare:
• Zona Centru – lângă Colegiul Național “ Ioan Slavici“
• Zona 14 Mai – lângă Școala Gimnazială “Vasile Lucaciu“
• Piața Titulescu – lângă Școala Generală Nr.10
• Cartier Micro 14 – lângă Școala Generală ”Mircea Eliade”
• Cartier Micro 15 – lângă Școala Gimnazială “Bălcescu -Petofi”
• Cartier Micro 16 – lângă Școala Gimnazială “Avram Iancu”
• Cartier Micro 17 – lângă Școala Gimnazială “Ion Creangă”
• Cartier Carpați – lângă Școala Gimnazială “Octavian Goga”
Acţiunea a constat în asigurarea diseminării informaţiilor către cetăţeni cu privire la importanţa şi necesitaeta colectării selective a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice pentru atingerea ţintei de 4kg/locuitor/an.
De la punctele de colectare provizorii la campanie au fost colectate aproximativ 4 tone DEEE, care au luat calea reciclarii conform standardelor europene de mediu.
Un factor decisiv în transformarea gestului colectării selective într-un obicei este determinat de conştientizarea periculozităţii acestor echipamente din momentul în care devin deşeuri. DEEE conţin substanţe toxice precum mercur şi alte metale grele sau diverse bromuri. Chiar şi în cantităţi mici, acestea poluează solul, apa şi aerul. De asemenea, prin reciclarea corectă a DEEE sunt recuperate materii prime secundare pe care le vom regăsi în produse noi.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii