Lucrări impresionante despre lilieci la Muzeul Județean

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Vineri, 12 februarie a avut loc decernarea premiilor concursului online de artă vizuală ”Stăpânii nopții”, organizat de Biroul de Turism Cultural din cadrul Muzeului Județean Satu Mare.

Concursul s-a adresat copiilor și tinerilor cu vârsta cuprinsă între 7-19 ani, tema fiind inspirată de expoziția cu titlul ”Liliecii – Stăpânii nopții” care poate fi vizitată și acum la Muzeul Județean Satu Mare. La concurs au sosit peste 130 de lucrări impresionante din țară și din străinătate în două categorii de vârstă: de la 7 până la 12, respectiv de la 13 până la 19 ani. Juriul, compus dintr-un specialist biolog, o profesoară de artă plastică, un muzeograf specializat în științele naturii și directorul Muzeului, a avut o treabă foarte grea în selectarea lucrărilor cele mai bune, dar și la premiul publicului fiind strânse foarte multe aprecieri pentru cele mai bune creații. 

premii lilieci muzeu

Premiile pentru locul 1, la ambele categorii ale concursului, constau într-un smartwatch, premiul publicului (rezultat din colectarea like-urilor si reacțiilor de pe pagina facebook a BTC ) și premiile II și III la ambele categorii, oferă un City Break la Carei, o vizită ghidată la Castelul Károlyi și o pizza family! Toți participanții concursului au primit câte 2 bilete de intrare la expoziția ”LILIECII - Stăpânii nopții”. Vara se va organiza un ghidaj de specialitate în Grădina Romei, la care sunt așteptați toți concurenții! 

premii lilieci muzeu1

La categoria de vârstă 7-12 ani, au câștigat câte un smartwatch Róka Bálint și Rotărescu Ana, iar premiul publicului i s-a acordat lui Sara Potra. Câștigătoarea categoriei 13-19 ani a fost Seffer-Patka Pitypang cu o creație foarte detaliată despre lumea liliecilor iar premiul publicului i s-a acordat lui Cânța Carla. Premiile au fost înmânate de Dr. Szőcs Péter Levente, directorul Muzeului Județean Satu Mare. 

Concursul a fost organizat pentru a atrage atenția asupra protejării liliecilor și a habitatului lor, obiectiv care a fost atins cu succes, după cum o profesoră de arte plastice a scris: ”Este o temă îndrăgită și, cu acest prilej, ne-am documentat și am aflat multe lucruri interesante despre lilieci. În primul rând, am desființat miturile negative care stigmatizeaza și am pus accent pe foloasele pe care ni le aduc (consumă cantitați uriașe de insecte dăunătoare, iar celor din pădurile tropicale le datoram chiar ciocolata, deoarece polenizeaza arborele de cacao).”

Sătmărenii sunt așteptați să viziteze lucrările expuse la Muzeul Județean Satu Mare în cadrul expoziției ”LILIECII – Stăpânii Nopții”.

premii lilieci muzeu2

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii