davis banner

Samfest Jazz&Wine a adus patru zile de cultură muzicală de excepție pentru sătmăreni. Urmează Street Music Festival

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Timp de patru zile, sătmărenii, precum și alți iubitori ai genului din localitățile din vecinătate, s-au putut delecta cu peste 10 concerte extraordinare, susținute de artiști invitați din România și din străinătate. 

Samfest Jazz&Wine a oferit un program cu adevărat delicios și extrem de variat, oferind prestații muzicale inedite celor care știu „cu ce se mănâncă” jazz-ul, dar și amatorilor care tocmai ce l-au descoperit.
 
În prima zi de Samfest Jazz&Wine, organizat de Primăria Municipiului Satu Mare și Centrul Cultural G.M. Zamfirescu, în deschiderea festivalului ce urma să se desfășoare în weekendul 17-19 iunie, la data de 15 iunie, în la Sinagoga de pe str. Decebal s-a desfășurat super concertul jazz in the church, susținut de Sárik Péter Trió, care prin concertul intitulat Bartók, a reușit să creeze o atmosferă inedită unei săli întregi de iubitori de jazz.
 
După un preludiu muzical pe măsură, în weekend a continuat distracția la Turnul Pompierilor, în Parcul Dr. Fatyol Rudolf, unde timp de trei seri consecutiv, artiști de renume din lumea jazz-ului au evoluat pe scena festivalului, fiind vorba despre artiști precum DELADAP, ETUK UBONG & the Etuk Philosophy, HUGO KANT, Mike Parker’s Trio Theory, Blazzaj, Sorin Zlat Trio, Zmei3, JazzyBIT și Jazzpar Trio feat. Lakatos Vilmos și Fodor Edina
 
Dacă atmosfera nu a fost suficient de încinsă de la trâmbițe și alte instrumente specifice jazzului, pe parcursul întregului weekend, sătmărenii au putut savura și cele mai bune vinuri oferite de producătorii locali de vinuri Trittera, Nachbil și Năstase. Concertele derulate în toate serile au fost urmate de o petrecere în aer liber, în fiecare seară de weekend DJ Dobri fiind cel care a asigurat atmosfera până la miezul nopții.
 
„Mă bucur că Satu Mare are un festival de jazz de talie internațională, la care participă artiști renumiți care transmit și pentru alți muzicieni atmosfera și ospitalitatea orașului nostru” - a declarat Kereskényi Gábor, primarul Municipiului Satu Mare.
Dacă vreți și voi să vedeți cum a fost la eveniment, fotografii și video-uri după fiecare seară de concerte sunt disponibile pe pagina de Facebook al Centrului Cultural.
 
În mai puțin de două săptămâni începe un alt festival fantastic, care și în anii precedenți a cucerit publicul sătmărean și a atras mulți vizitatori și din alte orașe și chiar din alte țări, căci între 1-3 iulie urmează Street Music Festival, cu o nouă ediție de senzație pe străzile sătmărene!

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii