davis banner

Joi mergem la Teatru. ”Cine vrea tot, pierde tot: HAGI TUDOSE”

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Trupa Mihai Raicu a Teatrului de Nord vă invită joi 16 februarie, de la ora 19:00, la spectacolul „Hagi Tudose", adaptare după Barbu Ștefănescu Delavrancea, regia Andrei Mihalache.

Celebrul personaj este interpretat de Stelian Roșian, alături de actorii: Anette Marka, Andreea Mocan, Vlad Mureșan, Sorin Oros, Carmen Frațilă, Lucia Maria Racșan. Din distribuție mai fac parte: Cosmin Domnișan, Cristian Rudăreanu, Yvette Princz, Adriana Filipan, Margareta Ardelean, Mărioara Iluță, Gabriel Pop, László Pfeiffer, Ioan Danciu, Marius Bîte, Marius Roman, Bíró Antal.   

”Hagi Tudose" este o perlă a literaturii române prin limba în care a fost scrisă, iar personajul central poate sta – fără falsă modestie – la masa literară a marilor harpagoni ai lumii. Tudose „al nostru" este monumental în abjecție și suprarealist în paranoia sa: un avar care-și roade unghiile ca să facă economie de foarfecă și taie coada motanului ca să se închidă mai repede ușa dormitorului când dă drumul animalului, să nu fie frig... Considerăm că, deși ne aflăm într-o epocă în care se remarcă mai curând obsesia de a avea o mașină scumpă chiar dacă nu ai o casă sau sindromul de a avea o casă imensă, un spectacol despre zgârcenia cronică poate fi un bun semnal de alarmă pentru toate generațiile. (Andrei Mihalache)

La această reprezentație este valabil abonamentul „Radu Sas".

Bilete se pot cumpăra de laAgenția teatrală, str. Horea nr. 6, sau online de pe platforma biletmaster (https://teatruldenord.biletmaster.ro/ron/PlaceInfo/2201).

Informații la telefoanele:0261712106 | 0786538580.

Durata spectacolului: 1 h, 45 min. (fără pauză)

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii