Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Dorel Coica: ”Vasile Lucaciu, cel mai mare român care a trăit în orașul nostru”, omagiat la Satu Mare (foto)

”Această casă i-a aparținut marelui român Dr. Vasile Lucaciu (1852-1922) în perioada afirmării sale ca luptător pentru egalitatea în drepturi și obligații a tuturor națiunilor” stă scris, de azi, pe o placă
din oțel realizată de artistul Győry Csaba și amplasată pe zidul casei care i-a aparţinut lui Vasile Lucaciu.
Vasile Lucaciu a fost omagiat astăzi la Satu Mare, ocazie cu care a fost dezvelită o placă comemorativă din oțel amplasată pe casa memorială, în prezența episcopului greco-catolic de Maramureș, PS Vasile Bizău, a prefectului Radu Bud, primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, și iubitori de cultură și istorie.
”Azi e o zi importantă pentru noi, pentru toți sătmărenii, pentru istoria orașului nostru. Am reușit să punem un semn pe casa care i-a aparținut celui mai mare român care a trăit în orașul nostru, Vasile Lucaciu. Vasile Lucaciu e personalitatea care ne-a marcat istoria, este cel care a pus piatra la temelia națiunii noastre. El a crezut, ca nimeni altul, în sfânta unire a tuturor românilor, a luptat pentru idealul său”, a spus primarul Coica.
”A fost un om al timpului său, un om al credinței și un om dedicat comunității națiunii sale. Este foarte important ca, ori de câte ori avem asemenea momente, prin evocarea personalității celui pe care-l sărbătorim, să actualizăm și pentru noi înșine ce sunt valorile autentice, valorile creștine și valorile naționale. În Vasile Lucaciu vedem că cele două s-au îmbinat atât de armonios încât au avut un rezultat apreciat de toată lumea”, a spus PS Vasile Bizău, salutând inițiativa municipalității sătmărene.

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energy kardio club iunie 2019

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii