Concert tradițional de colinde la Negrești-Oaș

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Catedrala ortodoxă „Duminica tuturor sfinților” din Negrești-Oaș a fost în această seară gazda concertului anual și tradițional de colinde. 

O seară caldă, spirituală, într-o catedrală arhiplină. Concertul a umplut nu doar edificiul, dar și inimile de bucurie și emoție, de magia sărbătorilor de iarnă.  
Concertul a fost binecuvântat de Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului și Sătmarului, și onorat prin prezența Preasfințitului Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar, căruia îi mulțumim. 
Concertul deja tradițional de colinde a fost  susținut de: Maria Tripon și Ansamblurile „Oașul” și „Sânzienele”,  Grădiniția „Licurici”, grupul de copii ai centrului educațional „Edutopia”, Școala Gimnazială nr. 3,  Grupul folcloric „Măgura”, corul liceelor Teoretic și I.G. Andron,  corul Catedralei ortodoxe și Corala Arhanghelii a Episcopie ortodoxe române a Maramureșului și Sătmarului.
Un moment cu totul special a fost concertul extraordinar de colinde susținut de Corala preoțescă „Arhanghelii”, dirijată de pr. dr. Petrică Aurelian Covaciu, care a inclus și cântece patriotice.
Evenimentul a fost încununat de cuvintele Preasfințitului Părinte Timotei Sătmăreanul și de momentul emoționant în care toți cei prezenți au cântat împreună colindul „O ce veste minunată”. 
„Sunt profund onorată să fac parte dintr-o comunitate atât de unită și vibrantă, care își păstrează și celebrează tradițiile. Acest concert nu a fost doar un spectacol, a fost o seară caldă, acasă. Mulțumesc tuturor celor care au participat și au contribuit la acest minunat eveniment”, a declarat primarul Aurelia Fedorca.
Evenimentul a fost organizat de Protopopiatul Ortodox Român Oaș în parteneriat cu Primăria Negrești-Oaș prin Casa Orășenească de Cultură.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii