Municipiul Satu Mare, prezent la conferinţa Capitalele Tineretului

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Satu Mare, Iași și Baia Mare, orașele care au rămas în cursa pentru titlul de Capitala Tineretului din România, și-au expus conceptele propuse în cadrul conferinței “Capitalele Tineretului”.
Azi, la Centrul de Cultură Urbană Casino din Cluj Napoca, a avut loc conferința Capitalele Tineretului, un eveniment care dorește să ofere vizibilitate și spațiu de dezbatere pentru nevoile tinerilor din zonele urbane românești.
Conferința s-a desfășurat în cadrul programului național Capitala Tineretului din Romania, care își propune să dezvolte modul în care autoritățile locale colaborează cu ONG-urile de tineret și cu mediul privat pentru a pune tinerii din România în centrul procesului de dezvoltarea urbană.
Primarul municipiului Satu Mare a fost prezent azi la conferința "Capitalele Tineretului" care a fost organizată la Cluj-Napoca. Edilul municipiului a dorit să îşi arate susținerea față de tinerii din Asociația “SamStudia” care și-au prezentat proiectul în cadrul competiției pentru obținerea titlului de “Capitala Tineretului din România”.
În cadrul conferinței, echipa din Satu Mare a fost compusă din reprezentanții Asociației “Samstudia”, Mark Torok și Oana Laslău, în calitate de inițiatori ai proiectului, și Butka Gergely, consilier în cadrul Primăriei municipiului Satu Mare.
Capitala Tineretului din România, considerat unul dintre cele mai ambițioase programe destinate tinerilor, care funcționează pe principii similare cu Capitala Europeană a Tineretului (titlu deținut de Cluj-Napoca în 2015), a atras anul acesta un număr impresionat de candidaturi.
Reprezentanții celor trei orașe ajunse în finală, Satu Mare, Iași și Baia Mare, au participat la conferința “Capitalele Tineretului” cu scopul de a-și expune conceptele propuse.
Conceptul “Connect & Reconnect to Satu Mare” are ca focus conectarea și reconectarea tinerilor la dezvoltarea orașului, prin încurajarea participării active a tinerilor în comunitatea locală, aceștia având atât rolul de beneficiar, cât și pe cel de facilitator.
Municipiul Iași propune conceptul “IS ON!”, care descrie starea pe care programul „Iași Capitala Tineretului din România” intenționează să o inducă tinerilor din oraș. Acest imbold se bazează pe trei acțiuni complementare menite să culeagă idei din comunitate, să creeze condiții optime și să se asigure de finalitatea inițiativelor de dezvoltare urbană.
“#Uturn”, conceptul prezentat de Baia Mare, își propune să testeze de-a lungul unui an un program menit să creeze oportunități atractive pentru tineri, astfel încât aceștia să fie activi și determinați să rămână și să se implice în comunitate. Programul va beneficia de sprijinul autorităților locale, organizațiilor neguvernamentale de tineret, grupurilor informale de tineri, instituțiilor și mediului de afaceri.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii