Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Teatru | Premieră la Sala Studio: ”Nebunul și călugărița”

Secția Română a Teatrului de Nord prezintă duminică, 4 februarie 2018, la ora 19.00, în Sala Studio, premiera spectacolului ”Nebunul și călugărița” de Stanisław Ignacy Witkiewicz, regia artistică Vadas László.
Distribuția: Ciprian Vultur, Roxana Fânață, Stelian Roșian, Alina Negrău, Cătălin Mareș, Radu Botar, Tibor Székely, Cristian But și Narcis Bliderean. Scenografia Albert Alpár, dramaturg Maria Chirilă.
Spectacolul se reia marți, 6 februarie de la ora 17.00, și se joacă în afara abonamentelor, în cadrul Microstagiunii Teatrului de Nord.

Piesa Nebunul şi călugăriţa sau Nu există rău care să nu se preschimbe într-un rău şi mai mare, scrisă în 1923, are drept erou o figură clasică pentru Witkiewicz: un poet aclamat, aflat într-un cămin psihiatric, a cărui voce este anihilată de autorităţile absurde ale birocraţiei ştiinţifice şi ale bisericii. Pentru Witkiewicz este irelevant dacă poetul este un vizionar sau un impostor; conform propriilor convingeri, orice impuls artistic se manifestă inevitabil la graniţa nebuniei. Odată cu declinul religiei şi al filosofiei, arta rămâne singurul mecanism de adaptare la propria condiţie. Piesa în sine reprezintă o monografie simplificată a unei lumi aflate în derivă, exemplificând absurditatea unei presupuse evoluţii al cărei punct culminant este reprezentat de sfârşitul umanităţii.
Nebunul şi călugăriţa este un manifest, o concluzie sumbră a unei analize minuţioase a trecutului, prezentului, dar şi a viitorului societăţii, care în viziunea autorului poate fi prezis cu uşurinţă prin simpla analizare a evenimentelor trecute.
NEBUNUL ȘI CĂLUGĂRIȚA de Stanisław Ignacy Witkiewicz
Regia artistică: Vadas László
Scenografia: Albert Alpar
Dramaturg: Maria Chirilă
Distribuția:
Nebunul - Ciprian Vultur
Călugărița - Roxana Fânață
Psihanalistul - Stelian Roșian
Maica Superioară - Alina Negrău
Psihiatrul - Cătălin Mareș
Profesorul - Radu Botar
Infirmier 1 - Tibor Székely
Infirmier 2 - Cristian But
Cadavrul nebunului - Narcis Bliderean

Durata spectacolului: 1h, 15 min.
Preț bilet: 18 lei

Informații despre bilete:
Agenția Teatrală, str. Horea nr. 6. Telefon: 0261712106, e-mail: agențAceastă adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energy kardio club iunie 2019

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii