Banner blato Livrare1 
banner simple shop

Teatru | Orb de mină, un spectacol cu intrare liberă la Casa de Cultură a Sindicatelor

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Marți, 6 noiembrie, începând cu ora 19.00 va evolua pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Atelierul Teatral Independent Osonó cu spectacolul Beznă de mină realizat în colaborare cu Teatrul Andrei Mureșan.

Spectacolul face parte din proiectului interetnic al Teatrului Independent Osonó, proiect co-finanțat de către Departamentul pentru Relații Interetnice - Guvernul României.
Între 4 și 14 noiembrie, Teatrul Andrei Mureşanu şi Trupa Osonó așteaptă spectatorii din Timișoara, Satu Mare, Târgu Mureș și Cluj Napoca la o confruntare cu Orb de mină al lui Székely Csaba, așa cum a ajuns el pe scenă în viziunea tinerei regizoare Catinca Drăgănescu. Orbul de mină este omul care și-a redus existenta la o singură preocupare, supraviețuirea, iar din cauza luptei pentru supraviețuire personajele lui Székely Csaba trăiesc ca niște orbi: votează ca niște orbi, se fac că nu văd prăpădul lăsat în urmă de mafia pădurilor, nu văd suferința sorei și nici decăderea fiicei, sunt orbiți de ura interetnică și nu văd cum încetul cu încetul le moare toată comuna.
Spectatorii din cele patru orașe vor experimenta o cădere de extremă actualitate în România, acolo unde omul alunecă împins de sărăcie, dar și de prostie și lăcomie, împins de povara unor secrete și vini tragice, dar și de ambiții deșarte – o prăbușire din naivitate, dar și din criminală iresponsabilitate. Catinca Drăgănescu și echipa sa reușesc un spectacol rarisim în lumea noastră teatrală, o tragi-comedie despre neputința unei comunități din Secuime de a ieși din bezna propriilor prejudecăți – o poveste care răscolește prin zgura din mințile și sufletele noastre.
Distribuția: Virgil Aioanei, Elena Popa, Sebastian Marina, Claudia Ardelean, Ion Fiscuteanu JR., Mucha Oszkár, Fazakas Hunor, Elek Ágota, Gászpor Adrienn și Macsuka Patrik. Regia artistică: Catinca Drăgănescu, asistent de regie: Fazakas Misi, decor: Wegroszta László, coregraf: Ivácson László, muzica: Csibi Szabolcs.
Orb de mină este un spectacol bilingv, cu traducere în limbile română și maghiară.

Lasă un comentariu

cbasatumare

Banner Livrare22

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii