banner draxkmaier satu mare

Noul contract de salubrizare îi va costa pe sătmăreni peste 260 milioane de lei

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Noul operator de salubrizare din Satu Mare va semna un contract pe o durată de zece ani și va costa Sătmarul 263.138.788,6 lei fără T.V.A.

Noul operator va amenaja noi puncte de colectare supravegheate video și va deține autospeciale cu normă de poluare de minimum Euro 3.

În cadrul ședinței Consiliului Local ce va avea loc joi, consilierii vor vota caietul de sarcini, urmând ca mai apoi să se pregătească licitația.

Noul operator, pe cheltuiala proprie, va amenaja pe amplasamentul punctelor de colectare existente, 213 puncte de colectare supraterane închise, pentru a asigura colectarea separată în cinci fracții.

Punctele de colectare supraterane pentru colectarea selectivă a deşeurilor vor fi modulare, vor avea fante de introducere pentru securizare şi posibilitatea ulterioară de dotare cu sistem de identificare a generatorului de deşeuri, închidere electronică, sisteme de supraveghere video şi sursă proprie de energie electrică. Acestea vor fi dotate cu recipienţi standard de 1,1 mc.

Reamintim că în anul 2005, în urma unei licitaţii, Primăria municipiului Satu Mare a delegat serviciul de salubrizare, prin încheierea unui contract de concesiune. Din 29.12.2005 serviciul de salubrizare este prestat în baza contractului de delegare a gestiunii serviciului public de salubrizare nr. 462/29.12.2005, încheiat cu SC FLORISAL SA, operator economic licenţiat ANRSC.

Prin HCL nr. 209/26.09.2013 s-a aprobat prelungirea contractului de delegare a gestiunii serviciului public de salubrizare nr. 462/29.12.2005, pe o perioadă de șase ani.

Având în vedere faptul că în data de 31.12.2019 încetează contractul de delegare a gestiunii serviciului public de salubrizare în municipiul Satu Mare, Primăria pregătește o nouă licitație.

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energy kids

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii