Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 14 in /home/smnews/public_html/components/com_k2/views/item/view.html.php on line 212

Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /home/smnews/public_html/components/com_k2/views/item/view.html.php on line 213

Câinele Mepa - salvatorul zilei în cadrul unui exercițiu ISU Satu Mare

În cursul zilei de azi, Detașamentul de Pompieri Satu Mare a desfășurat un exercițiu complex de căutare - salvare de sub dărâmături.

Scenariul exercițiului:

  • "Pe fondul condițiilor meteo - furtună și intensificări ale vântului, mai multe materiale de construcții din depozitul centrului comercial Aushopping Satu Mare au căzut din stive. Trei dintre angajații centrului comercial au fost surprinși sub diferite materiale și nu au mai răspuns apelului colegilor".

La fața locului au fost direcționate rapid: o autospecială de descarcerare, o autospecială de stingere, un autocamion cu un container multirisc dar și echipajul canin de căutare-salvare.

Victimele au fost găsite cu ajutorul câinelui MEPA, respectiv cu al unui echipament specific de căutare în spații înguste (cu brat telescopic și cameră video) aflat în dotarea inspectoratului.

Exercițiul de azi face parte din seria de activități organizate pentru a marca Ziua Protecției Civile din România, sărbătorită anual în data de 28 februarie.

1 comentariu

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii