Sancțiuni contravenționale pentru 26 sătmăreni care au ieșit pe stradă fără acte

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Luni seara, la ora 22:00, a intrat în vigoare ordonanța militară care interzice ieșirea pe stradă fără o declarație pe proprie răspundere sau fără o adeverință.

Mai multe echipaje mixte de polițiști, jandarmi și polițiști locali, au efectuat o acțiune pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, ce a avut ca principal scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanța Militară nr. 2 din 21.03.2020.

Au fost oprite zeci de autoturisme. În urma acțiunilor desfășurate, polițiștii ieșeni au aplicat 26 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 12.750 de lei.

”În cadrul acțiunii au fost verificate în trafic, pe raza județului Satu Mare, autovehiculele care s-au deplasat pe arterele rutiere după ora 22.00 cât și pietonii, astfel s-au aplicat 26 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 12.750 de lei, pentru nerespectarea dispozițiilor Ordonanței Militare nr. 2 din 21.03.2020. 

Conform prevederilor legale, nerespectarea interdicțiilor prevăzute de Ordonanța Militară nr. 2 din 21.03.2020, se sancționează cu amenzi cuprinse între 100 - 5.000 de lei, pentru persoanele fizice și între 1.000 - 70.000 de lei, pentru persoane juridice.

Structurile din dispozitivul de ordine publică și siguranță publică, vor acționa în sistem integrat și în zilele următoare pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență.

Reamintim tuturor cetățenilor că nerespectarea legislației în vigoare atrage sancțiuni și foarte important, necunoașterea legii nu poate fi invocată ca scuză. Tocmai de aceea, recomandăm tuturor să se informeze doar din surse oficiale.

De asemenea, vă reamintim că este esențial să fim responsabili, să conștientizăm faptul că suntem parte dintr-o colectivitate, iar acțiunile noastre pot afecta comunitatea în care trăim”, se arată în comunicatul transmis de IPJ Satu Mare.

VĂ RUGĂM SĂ RĂMÂNEȚI ÎN CASĂ, PENTRU SIGURANȚA DUMNEAVOASTRĂ ȘI A CELOR DRAGI!

NOI, SUNTEM LA MUNCĂ PENTRU DUMNEAVOSTRĂ!

VOI STAȚI ACASĂ PENTRU NOI!

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii