Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 14 in /home/smnews/public_html/components/com_k2/views/item/view.html.php on line 212

Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /home/smnews/public_html/components/com_k2/views/item/view.html.php on line 213

Adrian Cozma acuză Primăria și Poliția Locală de incompetență și management slab: "În locul tânărului ucis putea fi oricine"

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Adrian Cozma, candidatul PNL la preşedinţia Consiliului Judeţean Satu Mare, consideră vinovată conducerea Primăriei Satu Mare și Poliția Locală în cazul tânărului ucis de un om al străzii în plin centrul municipiului.

“Primăria Satu Mare și-a arătat incompetența și managementul slab în privința siguranței pe străzile orașului.
E o zi extrem de tristă pentru orașul Satu Mare. Un cetățean a fost omorât în centrul orașului de un om al străzii. O veste care ne-a lăsat fără cuvinte pe toți și care ne revoltă profund. În locul tânărului ucis putea fi oricine, putea fi un prieten, putea fi un coleg de birou.
Din nefericire, numărul persoanelor care agresează cetățenii orașului, cerșetorii și cei care își duc veacul pe străzi a crescut de la o lună la alta.

Centrul istoric e o groapă de gunoi, unde fiecare face ce vrea, iar primarul a arătat că este depășit de situație.

Poliția locală a Primăriei Satu Mare nu a reușit să se impună ca o autoritate a statului pe străzile orașului. Dimpotrivă, lipsa fermității a dus la creșterea gradului de violență și în timp infractorii au prins curaj, intimidând cetățenii. Zi de zi, cerșetorii îi agresează pe sătămăreni, pe turiști. La doi pași de Primăria Satu Mare, oameni ai străzii fac gălăgie, zgomot cu instrumente muzicale și cer bani trecătorilor.
Primăria Satu Mare nu a luat nicio măsură socială de a interna aceste persoane fără adăpost pentru ca acestea să nu ajungă din nou în stradă. Este de înțeles faptul că Poliția nu poate lua nicio măsură, atâta timp cât nu există un centru social destinat unor astfel de persoane, iar acolo unde este cazul să se ia toate demersurile pentru internarea acestora în centre specializate.
Din nefericire s-a ajuns în cel mai trist moment. Un om a fost omorât în centrul vechi al orașului. O persoană, care de ani de zile ne-a agresat, a ajuns la crimă. E inadmisibil. O notă foarte proastă în dreptul Primăriei Satu Mare, care de ani de zile nu reușește să anihilize câteva grupuri de oameni ai străzii, care ne-au hărțuit zi de zi.
O astfel de știre face mult rău economiei, turismului local și nouă, tuturor.
Cer Primăriei Satu Mare fermitate și aplicarea legii. Poliția locală trebuie să fie prezentă pe străzi la propriu, zilnic.
Siguranța cetățenilor e cel mai important lucru. Noi trebuie să avem un oraș curat din toate punctele de vedere. Și pe străzi și în mijloacele de transport public, trebuie să asigurăm condiții sanitare și de siguranță a cetățenilor”.

1 comentariu

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energy kids

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii