BILANȚ | În pandemie, infracțiunile judiciare au scăzut cu aproape 22%

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Subprefectul Altfatter Tamás a participat astăzi la ședința de prezentare a raportului de activitate a Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare pe anul 2020, prezentat de inspectorul șef al IPJ Satu Mare, chestor de poliție Sorin Stan, și desfășurată în sistem videoconferință în prezența chestorului de poliție Florentin Ion Bracea, împuternicit adjunct al Inspectorului General al Poliției Române. 

La bilanț au mai fost prezenți prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare Anda Mihaela Mărășescu, inspectorul șef al  Inspectoratului Județean de Jandarmi Satu Mare, colonelul Ovidiu Popa, și reprezentanții corpului de conducere de la nivelul IPJ Satu Mare.

Potrivit raportului de activitate, în anul 2020 valoarea prejudiciului recuperat, inclusiv prin măsuri asiguratorii, a fost de 23.299,49 mii lei.

 

Pe linia prevenirii si combaterii evaziunii fiscale, în perioada de referință au fost constatate 15 infracţiuni.

 

Pe linia combaterii contrabandei, în special a comerțului ilicit cu ţigări, au fost intensificate activitățile pe teritoriul de competență, prin desfășurarea a 248 de acțiuni, ceea ce a condus la constatarea a 43 de infracţiuni la Codul Vamal și ridicarea în vederea confiscării a 1.554.400 fire de țigarete.

 

În urma analizei efectuate asupra sesizării infracțiunilor judiciare, se constată o scădere cu 21,68%, față de 2019, astfel trendul descendent îl regăsim la majoritatea infracțiunilor, mai accentuat fiind la loviri sau alte violențe, vătămarea corporală din culpă, violarea de domiciliu și amenințarea.

 

În anul 2020, polițiștii criminalişti au efectuat aproximativ 2 200 de cercetări la fața locului și deplasări pentru alte evenimente, s-a participat la 281 de activități privind reconstituiri, recunoaşteri din grup şi percheziţii. 

 

Referitor la activitatea de urmărire naţională şi internaţională, au fost puse în executare 152 de mandate și sentințe penale. În anul 2020, s-au desfăşurat activităţi specifice de supraveghere judiciară faţă de 85 persoane,  cu 15% mai mult față de anul anterior, aflate sub control judiciar şi faţă de 29 de persoane arestate la domiciliu.

 

În cursul anului 2020 polițiștii serviciului de specialitate au constatat 54 de infracţiuni la regimul armelor, explozivilor şi substanţelor periculoase și au identificat şi ridicat în vederea confiscării 21 de arme (4 arme de vânătoare, 3 pistoale și 14  arme neletale din care: 7 pistoale de autoapărare și 7 cu aer comprimat). De asemenea au fost ridicate în vederea confiscării 211 cartuşe, 346 kg petarde şi artificii precum și 70.300 kg substante și deșeuri periculoase.

 

 

 

 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii