Șase focare de pestă porcină africană confirmate și alte trei suspiciuni în județul Satu Mare

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Inspectorii DSVSA Satu Mare au realizat în această săptămână 156 acțiuni de control în exploatații profesionale și non profesionale de animale, farmacii veterinare, circumscripții sanitare veterinare de asistență concesionate, unități de producție, acțiuni sanitare veterinare, inspecții clinice.

Dintre probele recoltate în săptămânile trecute au fost confirmate ca fiind pozitive două focare de Pestă Porcină Africană în localitățile Carei șiApa și câte un focar pozitiv în localitățile Tășnad, Berveni, Pișcolt șiSărvăzel .

Există suspiciunea apariției unor focare noi de Pestă Porcină Africană în exploatații non profesionale din localitățile Petrești, Pir și Resighea. Probele recoltate de la suinele bolnave, au fost expediate pentru confirmare la I.D.S.A.

”Au fost luate toate măsurile pentru a preîntâmpina răspândirea acestei bolii în alte localități din județul nostru”, a transmis DSVSA Satu Mare.

în urma examenelor specifice de laborator, din cei 257 de mistreți găsiți morți în 25 Fonduri de Vânătoare –  201 mistreți au fost pozitivi și  56 negativi, iardin cei 2804 mistreți împușcați în 49 Fonduri de Vânătoare,155 mistreți au fost pozitivi, iar 2649  mistreți negativi în urma examenelor specifice de laborator.

”Continuă controalele mixte efectuate în traficul rutier, de către inspectorii DSVSA Satu Mare și cadre delegate din cadrul IPJ și Poliția de Frontieră pentru a  se preîntâmpina comerțul și transportul ilicit de animale, în special suine provenite din județele limitrofe, unde evoluează focare active de Pestă Porcină Africană. În urma acestor controale inopinate, nu au fost depistate animale neidentificate, neînregistrate sau fără  documente sanitare veterinare însoțitoare”, a transmis DSVSA Satu Mare.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii