Banner blato Livrare1 
banner simple shop

Douăzeci de producători din piețele din județ, sancționați de inspectorii DSVSA

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Inspectorii  Direcției  Sanitare  Veterinare  și  pentru  Siguranța  Alimentelor (DSVSA)  Satu Mare au aplicat 20 de avertismente tot atâția producători particulari piețele agroalimentare din județ.

Astfel, inspectorii DSVSA au sancționat cu avertisment 20 de producători particulari din Satu Mare - 4, Piața Someș - 3, Piața Mică – 4, Piața Micro 17 – 2 și Piața Carei – 2, Piața Negrești Oaș – 3, Piața Tășnad - 2. 

Inspectorii DSVSA au realizat 61 acțiuni de control. Verificările au vizat: unități de abatorizare, unități de procesare carne și lapte, unități catering depozite alimentare,  supermarketuri, piețe agroalimentare, centre de colectare a laptelui materie primă, unități alimentație publică /terase, baruri, brutării, laboratoare de cofetărie, magazine alimentare și de legume fructe.

În cadrul acțiunilor de verificare, inspectorii de specialitate din cadrul D.S.V.S.A. au urmărit respectarea condițiilor generale de igienă, originea materiilor prime și existenta documentelor însoțitoare, respectarea condițiilor privind ambalarea, marcarea si etichetarea alimentelor, condițiile de transport, modul de depozitare, temperaturile de păstrare cerute de producători, existența graficelor de temperatură pentru spațiile frig, modul și condițiile de preparare și comercializare a produselor alimentare de origine animală și non animală,  monitorizarea și eliminarea subproduselor improprii consumului uman. A fost verificată existența echipamentului de protecție, folosirea corectă a acestuia, existența substanțelor dezinfectante, în special cele virucide, aplicarea acestora în doză corectă, în special în vestiarele și toaletele unităților verificate, în spațiile de lucru, precum și în holurile și spațiile de trecere, în mijloacele de transport produse alimentare dar și în terasele și zonele de acces  în unități. 

Controalele s-au desfășurat în perioada 30.04.2021 – 06.05.2021, în domeniul controlului oficial al siguranței alimentare.

Lasă un comentariu

cbasatumare

Banner Livrare22

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii