Banner blato Livrare1 
Număr unic la nivel național pentru raportarea cazurilor de abuz asupra copiilor Credit foto: McPhoto/face to face

Număr unic la nivel național pentru raportarea cazurilor de abuz asupra copiilor

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Odată cu adoptarea Proiectului Național de Suport pentru Copii, în contextul Pandemiei de COVID-19, adoptat de Guvern printr-o Ordonanță de Urgență, 119 va fi noul număr de telefon unic la nivel național pentru cazurile de abuz împotriva copiilor. Proiectul va intra în vigoare după ce va fi publicat în Monitorul Oficial.

Prin apelarea la numărul unic 119, vor fi rapoarte cazurile de abuz, exploatare, neglijare și forme de violență asupra copilului, după cum se arată în actul normativ: 

”Art. 10. (1) Numărul unic național destinat raportării și prevenirii cazurilor de abuz, exploatare, neglijare și forme de violență asupra copilului, pentru situațiile care nu necesită intervenția imediată a agențiilor specializate din cadrul Serviciului de Urgență 112, este 119 și este disponibil în toate rețelele publice de comunicații din România”

Apelurile la numărul unic 119 vor fi gratuite, iar costurile vor fi suportate de operatorii de rețele publice de comunicații.

Tot în proiect se precizează că aceste apeluri vor fi înregistrate, iar autoritățile le vor păstra pentru o perioadă de 6 luni.

De asemenea, apelurile vor fi identificabile geografic prin inserarea de către operatorul de telefonie publică a unui cod de județ.

Lasă un comentariu

cbasatumare

Banner Livrare22

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii