Consiliul Local a aprobat noul steag al municipiului Satu Mare

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Consilierii locali au aprobat astăzi, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Satu Mare, noul steag al municipiului Satu Mare.

Față de varianta veche a steagului, care datează din anul 1998, pe noul steag apare inscripționat numele municipiului în limbile română, maghiară și germană, iar fundalul albastru a fost schimbat cu un fundal alb.

Varianta aprobată joi a fost votată de consilierii UDMR, PSD și USR-Plus, în timp ce consilierii PNL au votat împotrivă.

Hotărârea de consiliu local privind aprobarea modelului de steag se va transmite, împreună cu memoriul justificativ, Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației va transmite documentele Comisiei Naționale de Heraldică, Genealogie și Sigilografie a Academiei Române.

În baza acestor documente și după primirea avizului consultativ al Comisiei, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației elaborează proiectul de hotărâre și îl supune Guvernului spre aprobare.

După aprobarea prin Hotărâre de Guvern, Unitatea Administrativ – Teritorială Satu Mare poate arbora steagul la sediul autorității administrației publice, precum și la sediile instituțiilor/serviciilor publice de interes local, la intrarea principală, deasupra acesteia și numai împreună cu drapelul României și drapelul Uniunii Europene.

Steagul propriu al unității administrative – teritoriale va putea fi folosit cu prilejul unor manifestări de interes local, precum și în cadrul acțiunilor protocolare sau festive, în condițiile Legii nr. 141/ 2015. Acesta nu va depăși în dimensiuni și număr de exemplare drapelul României și drapelul Uniunii Europene, urmând a fi amplasat la același nivel cu acestea.

În baza considerentelor susmenționate, proiectul de hotărâre se înaintează Consiliului Local cu propunere de aprobare.

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii