Investiție. Consiliul Județean amenajează un centru pentru adăpostirea victimelor violenţei domestice

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
La fiecare 30 de secunde o femeie din România devine victimă a violenței domestice.
Mai grav este faptul că 75% dintre cazurile de violență domestică nu sunt raportate, de teamă sau pur și simplu din cauza prejudecăților. Nici Satu Mare nu este ocolit de acest fenomen.
În județul Satu Mare au fost înregistrate peste 250 de cazuri de violență în familie, în creștere față de anul 2014. ”Nu știm dacă neapărat au fost mai multe cazuri de violență în familie ci mai degrabă cred că au fost mai multe femeile care au raportat astfel de cazuri. Asta dovedește că femeile agresate devin mai curajoase, mai deschise. Anul acesta vom realiza un centru în cadrul căruia vor fi adăpostite și protejate victimele violenței în familie”, a declarat directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Satu Mare, Mariana Dragoș, azi, în cadrul unei conferințe de presă susținută alături de președintele Consiliului Județean Adrian Ștef.
Adrian Ștef a menționat că peste două luni, în municipiu se va deschide un centru care va adăposti femeile și copiii victime ale violenței în familie. Centrul Victimelor Violenței în Familie va avea capacitatea de a adăposti pentru mai mult timp atât femeile cât și copiii care se află în această situație.
Pentru amenajarea spațiului, în care vor fi amenajate cinci dormitoare, Consiliul Județean a investit aproximativ 400.000 de lei.
Mariana Dragoș a mai arătat că una dintre marile realizări ale DGASPC în 2015 a fost și înfiinţarea unui service, Mobility Jud, primul centru din Regiunea de Nord Vest unde sunt adaptate maşinile persoanelor cu dizabilităţi.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii