Alexandru Rafila: La 1 februarie expiră certificatul digital pentru cei care nu și-au făcut doza a treia

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Persoanele pentru care au trecut mai mult de 9 luni de la efectuarea dozei doi ar trebui să-și facă doza booster până la 1 februarie pentru că de la această dată va expira certificatul digital pentru persoanele care nu au doza a treia (booster), a declarat Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, în emisiunea ”Piața Victoriei” la Europa FM

Este o directivă europeană, explică Alexandru Rafila. Ministrul Sănătății a mai spus că 2022 ar fi anul în care ”vom încheia această urgență medicală”, conform ”istoriei naturale a pandemiilor”.

”S-ar putea să avem o oarecare revitalizare a campaniei de vaccinare dacă după data de 1 februarie va intra în funcțiune mecanismul european, directiva europeană: valabilitatea certificatului de vaccinare este prelungită dacă persoanele se vaccinează cu doza booster într-un interval care să nu depășească 9 luni de la încheierea vaccinării”, a sus Alexandru Rafila la Europa FM.

Ministrul Sănătății a mai explicat la Europa FM că valabilitatea certificatelor de vaccinare va fi condiționată de acest interval de maxim 9 luni de la încheierea vaccinării. 
Ministrul Sănătății explică astfel: ”Cine s-a vaccinat în august nu trebuie să-și facă vaccin pentru că nu au trecut 9 luni de vaccinarea cu a doua doză”.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii