DSVSA Satu Mare | Focar de Gripa aviară la 10 km de Satu Mare Foto: Știrile ProTV

DSVSA Satu Mare | Focar de Gripa aviară la 10 km de Satu Mare

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

DSVSA Satu Mare atenționează crescătorii de păsări din județ că Ungaria a notificat în data de 18.01.2022 confirmarea a încă unui focar primar de gripă aviară înalt patogenă, subtipul H5N1, situat la mai puțin de 10 km de granița României, lângă localitatea Csengerujfalu din județul Szabolcs-Szatmár-Bereg.

Focarul a fost confirmat la o ferma comerciala de rate cu un efectiv de 37.462 capete. 

Conform coordonatelor, în zona de supraveghere – 10 km, intra și localități de pe raza județului Satu Mare, respectiv:Oar, Traian, Boghiș, Dacia, Doba si Păulian.

”Atenționăm toți crescătorii de păsări din județ, atât cei care dețin exploatații profesionale avicole cât și crescătorii de păsări particulari, să-și înăsprească măsurile de biosecuritate în exploatațiile pe care le dețin. În același timp, rugăm toți cetățenii județului Satu Mare să anunțe imediat la DSVSA Satu Mare și /sau Inspectoratul Județean de Poliție, comerțul ilicit cu porci vii / purcei, păsări vii, cu carne sau produse din carne provenite de la aceste specii, efectuate cu și din autovehicule, indiferent de numerele de înmatriculare ale acestora”, a transmis DSVSA Satu Mare.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii