davis banner

Primăria Carei vrea să construiască o centură și în nordul orașului. Valoarea investiției este de 55 milioane euro

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Consiliul Local Carei a probat studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru o nouă centură în partea de nord a orașului.

Primăria Carei vrea să finanțeze investiția, în valoare de 55 milioane euro, printr-un proiect ce va fi depus în cadrul Programului Operațional Regional 2021-2027. La finalizarea investiției, Careiul va dispune de un inel de ocolire complet.
Potrivit documentației aprobate, traseul propus se desprinde din Drumul Național 19 în dreptul sensului giratoriu amenajat la ieșirea din Carei spre Satu Mare, urmând o traiectorie în direcția nord, nord-vest, realizând o formă de semicerc pe partea nordică a municipiului, intersectând drumurile DC 94 Căpleni, DJ 108M- Berveni, DN 1F- Urziceni, DJ 196B- Foieni și revenirea spre DN 19 pe partea vestică a municipiului.
Lungimea totală a traseului este de 12,273 km. Lățimea părții carosabile va fi de 7m, cu două benzi de 3,5m. Pe traseu se vor amenaja două pasaje de trecere peste calea ferată Oradea- Satu Mare și patru podețe. 
Valoarea totală a investiției ar fi de 272,231 milioane lei, adică aproximativ 54,996 milioane euro.
Prin conexiunea cu varinta de ocolire existentă, la finalizarea centurii în zona de nord a orașului, Careiul va dispune de un inel de ocolire complet.

traseu centura 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii