Bufniță rănită, salvată și trimisă la operație la Centrul de Reabilitare din Târgu Mureș

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Miercuri, 26 ianuarie, un cetățean din Carei a găsit o bufniță - ciuf de pădure - cu aripa ruptă.

Careianul a anunțat Garda de Mediu Satu Mare care, împreună cu un reprezentant din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Satu Mare – serviciul biodiversitate, au dus bufnița la un medic veterinar pentru evaluarea stării de sănătate și pentru îngrijiri în regim de urgență. Medicul a constatat că bufnița avea humerusul rupt și trebuia operată de urgență, însă operația de specialitate nu se putea realiza la punctul veterinar.
În data de 26 ianuarie 2022, împreună cu un reprezentant din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Satu Mare – serviciul biodiversitate, ne-am deplasat la solicitarea unui locuitor din municipiul Carei care a găsit o bufniță cu aripa ruptă. În conformitate cu prevederile legale, după evaluarea stării de sănătate efectuate de un doctor veterinar, care a acordat îngrijiri în regim de urgență, a constatat că humerusul este rupt necesitând operatie de specialitate care nu se poate realiza la punctul veterinar.
Bufnița a fost preluată de Societatea Carpatină Ardeleană Satu Mare, care a transportat-o la centrul de reabilitare din Târgu Mureș, unde urmează să fie operată în cursul zilei de astăzi.

”Tot ce înseamnă reabilitarea animalelor sălbatice accidentate din România este susținut de ONG-uri de mediu, iar statul român asigură 0 (zero) lei din bugetul de stat pentru aceste activități. Faptul că în județul Satu Mare există o colaborare foarte bună în aceste activități se datorează în primul rând entuziasmului funcționarilor publici din cadrul Gărzii de Mediu, Agenției pentru Protecția Mediului și a Poliției Animalelor. Suntem norocoși să avem astfel de funcționari în județul Satu Mare”, a transmis János Márk-Nagy, reprezentantul Societății Carpatine Ardelene.

bufnita

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii