Un consilier local PNL ia atitudine, după accidentul violent în urma căruia o adolescentă a fost grav rănită

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Consilierul local PNL Ioan Gavril Sabău a luat atitudine, în urma accidentul violent de astăzi din Ardud, petrecut pe trecerea de pietoni de la școală, care a șocat pe toată lumea. Tatiana, tânăra de 15 ani lovită pe trecere se zbate între viață și moarte. 

”Acest accident a deschis în orașul Ardud, din nou, subiectul trecerilor de pietoni și a variantelor de reducere a vitezei în preajma acestora, asta pentru că, un limitator de viteză orizontal sau o trecere de pietoni ar fi făcut ca accidentul de astăzi să nu se întâmple” - a declarat acesta.

Consilierul local liberal Ioan Gavril Sabău se arată extrem de revoltat de situația prezentă și afirmă că pornește de unul singur toate demersurile pentru semaforizarea a cel puțin patru treceri de pietoni de pe raza orașului Ardud. 

”Este extrem de dureros ceea ce s-a întamplat astăzi. Sper că starea de sănătate a tinerei să se amelioreze rapid și să fie în afara oricărui pericol cât de curând. În ceea ce privește trecerile de pietoni din oraș, nu știu ce și de ce se așteaptă astfel de tragedii pentru a se discuta măcar despre soluții pentru siguranța pietonilor. 

Eu nu mai am de gând să aștept și să discut, așa că deja am început redactarea unui proiect de hotărâre de Consiliu Local, prin care să semaforizăm cel puțin patru treceri de pietoni din orașul Ardud, trei din Ardud și una din Mădăras. Două sunt în zona centrală a orașului Ardud, una din ele chiar cea pe care s-a produs azi accidentul, una la ieșire din Ardud și încă una la Mădăras. 

Mai mult, mă angajez ca personal să umblu și să depun cererile pentru obținerea avizelor de la toate instituțiile care trebuie să le ofere, că e CNAIR, că e Consiliul Județean sau alte instituții, nu contează cât voi avea de umblat pentru a le obține. 

Și ce-mi mai doresc să realizez este iluminatul acestor treceri de pietoni, pentru că e inadmisibil în 2022 să nu avem treceri de pietoni iluminate individual, nu de la iluminatul public stradal, dar și camere de luat vederi, care să ajute și poliția să prindă cât mai rapid șoferi ca cel de astăzi, care fug de la locul accidentului”, a afirmat consilierul.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii