UPDATE Mușamalizare. Autoritățile au ascuns un caz de toxiinfecție alimentară care a băgat în spital 11 elevi din Negrești

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
UPDATE ora 8,20 22 martie 2016

Raportul de control ca urmare a suspiciunii de Toxiinfecție alimentară la Liceul Tehnologic ”Ioniță G. Andron” Negrești Oaș

 În conformitate cu Raportul acțiunii de control în sănătate publică efectuat ca urmare a suspiciunii de Toxiinfecție alimentară la Liceul Tehnologic ”Ioniță G. Andron” Negrești Oaș și a buletinului de analiză emis de Laboratorul de microbiologie și chimie sanitară, Direcția de Sănătate Publică a comunicat următoarele:

  1. La Liceul Tehnologic ”Ioniță G. Andron” Negrești Oaș nu s-a înregistrat un eveniment de sănătate de tip Toxiinfecție alimentară;
  2. Copiii supravegheați în camera de gardă a Spitalului Orășenesc Negrești Oaș au avut o simptomatologie gastrointestinală cu elemente de afectare a stării generale relativ ușoară și după o medicație simptomatică s-au putut deplasa la domiciliu și reîntoarce a doua zi în procesul de învățământ;
  3. Probele de lapte analizate nu au evidențiat modificări organoleptice, fizico-chimice și contaminare microbiologică la parametrii analizați.

 

Autoritățile sătmărene au încercat să muşamalizeze cazul a 11 elevi de la Liceul Tehnologic „Ioniță G. Andron” din Negrești Oaș care au fost transportaţi vineri, 11 martie, la spital, cu simptome specifice toxiinfecției alimentare, după de au consumat, cel mai probabil, laptele și cornul distribuite prin programul guvernamental ”Cornul și Laptele” la școală.
Deși incidentul s-a petrecut vineri, autoritățile responsabile nu a făcut public acest grav incident. Până azi, cu ocazia ședinței de Colegiu Prefectural, când prefectul Radu Bud, a menționat despre caz, printre altele.
Medicii au confirmat că este vorba despre toxiinfecție alimentară, în prezent toţi elevii fiind externaţi. Autorităţile au prelevat mostre din cornul și laptele furnizat şcolii, urmând să afle și rezultatele.
“În prezent așteptăm rezultatele analizelor de laborator care ne vor confirma sau infirma că vinovat pentru această toxiinfecție alimentară este cornul sau laptele”, a declarat prefectul Radu Bud.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii