Klaus Iohannis: România nu va fi implicată în conflictul dintre Rusia și Ucraina

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, după ce a vizitat tabăra de refugiaţi de la Siret, că România nu va fi implicată în conflictul dintre Rusia și Ucraina. 

”Noi pornim de la scenariul în care acest conflict nu se va extinde, NATO nu va fi implicată în acest conflict militar şi nici România nu va fi implicată în acest conflict.

Rolul nostru pe care îl vedem este cel pe care l-am descris, ajutăm pe cei care se refugiază, vom ajuta şi pe cei care rămân în Ucraina. Cu Moldova suntem într-o relaţie foarte strânsă şi suntem hotărâţi ca, în situaţia în care umanitar este nevoie de ajutor, să intervenim şi acolo.

Nu avem acum date care să arate un scenariu că Moldova ar fi ameninţată (…) 

Vă daţi seama că, administrativ, noi nu putem să intervenim în Ucraina, noi preluăm oamenii care vin la noi şi ne ocupăm de ei.

Dar să ştiţi că există comunicare şi au fost situaţii în care persoane care au avut nevoie de o intervenţie urgentă au fost ajutate să treacă mai repede. Însă formalităţile de ieşire din Ucraina sunt formalităţi de care se ocupă autorităţile din Ucraina”, a spus Iohannis, sâmbătă, la tabăra mobilă pentru refugiaţi de la Siret.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii