davis banner

Alţi nouă cetăţeni ucraineni au intrat în România pe frontiera verde

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Duminică, 3 aprilie, în jurul orei 21.30, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Halmeu, județul Satu Mare, au depistat, la aproximativ 1.400 de metri de linia de frontieră spre interiorul țării, pe direcția localității Porumbeşti, trei cetățeni ucraineni, cu vârste cuprinse între 40 şi 44 de ani, care au trecut din Ucraina în România, pe frontiera verde.

Tot duminică, 3 aprilie, în jurul orei 15.30, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Negreşti Oaş, județul Satu Mare, au depistat, la aproximativ 1.000 de metri de linia de frontieră spre interiorul țării, pe direcția localității Bixad, patru persoane - cetățeni ucraineni, cu vârste cuprinse între 21 şi 33 de ani, care au trecut din Ucraina în România, pe frontiera verde.

În cursul zilei de 31 martie, în jurul orei 17.30, în zona de competenţă a Sectorului Poliției de Frontieră Tarna Mare, județul Satu Mare, poliţiştii de frontieră au depistat, la aproximativ 500 de metri de linia de frontieră spre interiorul țării, pe direcția localității Şirlău, doi cetățeni ucraineni, în vârstă de 37, respectiv 49 de ani, care au trecut din Ucraina în România, pe frontiera verde.

Toate aceste persoane au solicitat o formă de protecție statului român, motiv pentru care s-au demarat procedurile specifice în astfel de cazuri.

De la declanșarea acestei crize, în județul Satu Mare au fost înregistrate 215 cereri de acordare a statutului de azilant în România. 93 dintre acestea au fost formulate de cetățeni ucraineni în punctele de trecere a frontierei de pe raza judeţului Satu Mare, iar alte 122 de către persoane depistate la frontiera verde în zona de competenţă a sectoarelor P.F. Halmeu, Tarna Mare sau Negreşti Oaş,

În toate aceste cazuri au fost informate autoritățile abilitate. 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii