O nouă tranșă de pachete cu alimente pentru persoanele defavorizate din județul Satu Mare

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Începând de astăzi și până la sfârșitul săptămânii viitoare se derulează în toate localitățile din județul Satu Mare recepționarea în depozitele locale a pachetelor cu produse alimentare acordate prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) tranșa V, astfel vor fi recepționate și apoi distribuite către beneficiari un total de 20.678 de pachete cu alimente. 

Prefectul Radu Roca s-a deplasat astăzi la recepția pachetelor POAD la nivelul comunei Moftin, una din cele mai mari comunități rurale din județul Satu Mare.
La nivelul județului Satu Mare au fost recepționate astăzi trei transporturi (în Moftin, Terebești, Săuca, Andrid, Pir, Santău)  însumând  2480 pachete cu alimente, fiecare pachet de aproximativ 25 de kg conține făină, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, orez, conserve de carne de vită și de carne de porc, conserve pate de ficat, compot de fructe, gem de fructe. Mâine sunt așteptate livrările în municipiul Carei dar și în comunele Pișcolt, Petrești, Ciumești, Sanislău,  Turulung, Gherța-Mică și Călinești-Oaș. Imediat după minivacanța prilejuită de sărbătoarea Sfântului Andrei  și a Zilei Naționale livrările vor continua, asfel încât după data de 12 decembrie 2022  se va putea demara distribuția pachetelor cu ajutoare alimentare  către beneficiarii finali în tot județul. 
Pot beneficia de ajutoare constând în pachete cu alimente următoarele categorii de persoane:
– familiile și persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii 416/2001 privind venitul minim garantat (VMG), cu modificările și completările ulterioare;
– familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei (ASF) acordată în baza Legii 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare. 
Dacă la nivelul unității administrativ-teritoriale rămân pachete după distribuirea către beneficiarii celor două tipuri de prestații sociale, acestea pot fi distribuite  persoanelor sau familiilor  aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente (persoane cu handicap grav sau accentuat),  care se află în situații deosebite de vulnerabilitate stabilite prin anchetele sociale precum sau  persoanelor care locuiesc în așezările informale, în funcție de criteriile stabilite la nivel local.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii